Στην τελική ευθεία για τις ευρωεκλογές, το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής πραγματοποίησε άλλη μια σημαντική πολιτική εκδήλωση την Κυριακή 26 Μαΐου, στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου στο Αιγίνιο. Οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές Χρήστος Στεφόπουλος, Κωνσταντίνα Αδάμου και Μαρία Μουτζέτη παρουσίασαν τις θέσεις και τις προτάσεις τους, με την κεντρική ομιλία να γίνεται από την Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και Βουλευτή Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη.

Ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Πιερίας, Δημήτρης Λιόλιος, στην εισαγωγή του, τόνισε τη σημασία των ευρωεκλογών, επισημαίνοντας ότι «δεν πρέπει να υποτιμήσουμε την κάλπη των ευρωεκλογών, καθώς στις Βρυξέλλες υπάρχει ένα τεράστιο παράθυρο επιτυχίας». Εξήγησε γιατί το ΠΑΣΟΚ σε αυτές τις εκλογές πρέπει να κατακτήσει τη δεύτερη θέση, να αυξήσει το ποσοστό του κόμματος και να θέσει τις βάσεις για να αποτελέσει την εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης στις επόμενες εθνικές εκλογές, αμφισβητώντας την κυριαρχία της Νέας Δημοκρατίας.

Η  Βουλευτής Λάρισας και Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Ευαγγελία Λιακούλη, άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για την ακρίβεια και τη διαχείριση των εθνικών θεμάτων. Κατά την ομιλία της, η κ. Λιακούλη δεν δίστασε να επισημάνει τις σοβαρές επιπτώσεις της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης στη ζωή των πολιτών. Στα εθνικά θέματα, κατηγόρησε την κυβέρνηση για έλλειψη στρατηγικής και αποφασιστικότητας.

Αναφερόμενη στους υποψήφιους ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝ.ΑΛ., εξέφρασε την αισιοδοξία της για τις προοπτικές του κόμματος στις επερχόμενες ευρωεκλογές. «Οι υποψήφιοι κοσμούν το ψηφοδέλτιό μας και ανοίγουν μεγάλες προοπτικές για το πώς οραματιζόμαστε την Ευρώπη, την Ελλάδα και τον κόσμο.».

Υπογράμμισε επίσης την ιστορική πορεία του ΠΑΣΟΚ ως παράταξη που έχει συμβάλει καθοριστικά στην αναμόρφωση του κράτους δικαίου στην Ελλάδα. «Το ΠΑΣΟΚ είναι η παράταξη που έχει αφήσει ανεξίτηλο το αποτύπωμά της στην ελληνική πολιτική σκηνή, αναμορφώνοντας το κράτος δικαίου και προωθώντας κοινωνικές και οικονομικές μεταρρυθμίσεις.

Στη συνέχεια, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής Χρήστος Στεφόπουλος ανέπτυξε το μεγάλο ζήτημα του δημογραφικού προβλήματος στην Ελλάδα. Επισήμανε ότι από την επόμενη χρονιά, δημοτικά σχολεία στο κέντρο της Κατερίνης θα έχουν μόνο ένα τμήμα στην πρώτη τάξη, υποδηλώνοντας τον κίνδυνο που διατρέχει η χώρα αν δεν εφαρμοστούν πολιτικές για την αναστροφή αυτής της τάσης. «Αν δεν εφαρμοστούν πολιτικές ώστε να μπορέσουμε να αλλάξουμε αυτό το τοπίο, τότε σύντομα η χώρα θα γίνει με ευκολία βορά του Σουλτάνου εξ ανατολών», είπε χαρακτηριστικά. Υποστήριξε την ανάγκη για αλλαγή στρατηγικής και την εύρεση νέων κατευθύνσεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, έτσι ώστε οι άνθρωποι να παραμείνουν στα χωριά και τις πόλεις τους.

Η εκδήλωση αποτέλεσε μια ευκαιρία και  για τις κυρίες Κωνσταντίνα Αδάμου και Μαρία Μουτζέτη να παρουσιάσουν τις θέσεις τους και να επικοινωνήσουν με τους πολίτες, επιβεβαιώνοντας τη δυναμική του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝ.ΑΛ. ενόψει των ευρωεκλογών.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους το μέλος της Κ.Ε.  του κόμματος Κώστας Κιτιξής, ο πρώην Δήμαρχος Πύδνας Κολινδρού Βαγγέλης Λαγδάρης, ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. Κατερίνης Γιώργος Καλαμάτας, μέλη και φίλοι του κόμματος από την Πιερία.