Αυξάνει ο «μαύρος» απολογισμός του ναυαγίου με μετανάστες έξω από τη Μύκονο, καθώς χωρίς τις αισθήσεις της βρέθηκε άλλη μία γυναίκα. Οι νεκροί φτάνουν πλέον τους τρεις, καθώς λίγη ώρα πριν, ανασύρθηκαν από το Λιμενικό άλλοι δύο νεκροί, μία γυναίκα και ένας άνδρας.

Οι τρεις μαζί με άλλους 14 ανθρώπους -εκ των οποίων οι δύο βρέθηκαν καλά στην υγεία τους- επέβαιναν σε μικρό σκάφος το οποίο, υπό άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες, βυθίστηκε.

Αγωνία για 12 ανθρώπους που αγνοούνται
Την ίδια ώρα, αγωνία επικρατεί για τα άλλα 12 άτομα που αγνοούνται.

Νωρίτερα σήμερα (26/5) το πρωί σε κοντινό σημείο από το συμβάν είχαν εντοπιστεί σώοι δύο μετανάστες που μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι του νησιού. Οι ίδιοι δήλωσαν στους λιμενικούς πως στο σκάφος επέβαιναν συνολικά 17 άτομα, μεταξύ των οποίων τέσσερις με πέντε γυναίκες και ένα 7χρονο κορίτσι.

Στο σημείο επιχειρούν δύο πλωτά του λιμενικού σώματος, ελικόπτερο super puma και χερσαία μέσα, ενώ αναμένεται κλιμάκιο της ομάδας υποβρυχίων αποστολών και πλοίο ανοιχτής θαλάσσης.

Από τα ξημερώματα ξεκίνησε η έρευνα
Ο εκπρόσωπος Τύπου Λιμενικού Σώματος, Νίκος Κοκκάλας, μιλώντας στην ΕΡΤ το πρωί της Παρασκευής (26/5) ανέφερε πως είναι σε εξέλιξη η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης από τις 6:30 τα ξημερώματα. Όπως είπε, ειδοποιήθηκαν μέσω του ευρωπαϊκού αριθμού έκτακτης ανάγκης 112 ότι ένα σκάφος έχει ανατραπεί βορειανατολικά της Μυκόνου.

 

Πηγή:ethnos.gr