Τα τελευταία διεθνή ανοίγματα του Πιερικού Οργανισμού Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής (ΠΟΤΑΠ) στην παγκόσμια αγορά του τουρισμού και η αγαστή συνεργασία με τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού (ΕΟΤ), αποδίδουν και δρέπουν πλέον καρπούς.

Πιο συγκεκριμένα τους τουριστικούς θησαυρούς της Πιερίας είχαν την ευκαιρία να ανακαλύψουν Γερμανοί δημοσιογράφοι στο πλαίσιο δημοσιογραφικού ταξιδιού που διοργάνωσε το γραφείο του ΕΟΤ στη Γερμανία σε συνεργασία με τον ΠΟΤΑΠ από τις 20 Μαΐου έως τις 23 Μαΐου 2024, με σκοπό την προβολή του προορισμού στη Γερμανία κατά την εκκίνηση της καλοκαιρινής τουριστικής περιόδου.

Οι εξειδικευμένοι δημοσιογράφοι στο τουριστικό ρεπορτάζ από τη Γερμανία περιηγήθηκαν σε αρχαιολογικούς χώρους, επισκέφθηκαν ενδιαφέροντα σημεία σε βουνό και θάλασσα ενώ δοκίμασαν τοπικές μοναδικές γεύσεις και προϊόντα, στο πλαίσιο υλοποίησης ενός ολοκληρωμένου και στοχευμένου προγράμματος φιλοξενίας ξένων δημοσιογράφων και διαμορφωτών κοινής γνώμης από το χώρο του τουρισμού .

Πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου, τον Πρόεδρο του Πιερικού Οργανισμού Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής κ. Γιώργο Καραλή και το μέλος του Δ.Σ. του ΠΟΤΑΠ κα Αφροδίτη Μπέλλου με τους οποίους συζητήθηκαν οι τουριστικές προοπτικές της περιοχής.

 

Τους δημοσιογράφους καλωσόρισε ο Πρόεδρος του ΠΟΤΑΠ κ. Γιώργος Καραλής, ο οποίος αναφέρθηκε στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής: «Η Πιερία με τα αρχαιολογικά και θρησκευτικά μνημεία της, το πανέμορφο φυσικό περιβάλλον της, τις δυνατότητες που παρέχει για διάφορες δραστηριότητες στη φύση, τις ιδιαίτερες και ξεχωριστές τοπικές γεύσεις, καλύπτει ευρύ φάσμα ενδιαφερόντων.

Σταθερή επιδίωξη μας είναι η καθιέρωση του προορισμού, ως προορισμού τεσσάρων εποχών, η ανάπτυξη και του ορεινού και του θαλάσσιου τουρισμού και η διασύνδεσή τους με τα τοπικά προϊόντα και κατ’ επέκταση τις παραδοσιακές γεύσεις.

Το στόχο αυτό προωθούμε τόσο με τις συμμετοχές μας σε επιλεγμένες διεθνείς εκθέσεις, όσο και με τις προσκλήσεις φιλοξενίας δημοσιογράφων και τουριστικών πρακτόρων στην Πιερία για να γνωρίσουν από κοντά τα αξιοθέατα, τις δραστηριότητες και τους ανθρώπους της».

Κατά τη διάρκεια του fam trip οι δημοσιογράφοι επισκέφθηκαν το αρχαιολογικό πάρκο του Δίου όπου και ξεναγήθηκαν στην μακραίωνη ιστορία του τόπου. Δοκίμασαν τη γαστρονομία της Πιερίας, ενώ επισκέφθηκαν και τοπικό οινοποιείο, όπου ο παραγωγός τους μύησε στις τοπικές ποικιλίες σταφυλιών αλλά και στα ξεχωριστά κεράσια της Πιερίας.

Οι δημοσιογράφοι είχαν την ευκαιρία να ανακαλύψουν το μυθικό βουνό του Ολύμπου, μέσα από ειδική ξενάγηση που είχαν στο Κέντρο Πληροφόρησης Εθνικού Πάρκου, τον παραδοσιακό οικισμό του Παλαιού Παντελεήμονα αλλά και τα Πιέρια Όρη, με τις πρότυπες αγροτουριστικές μονάδες και τις καλλιέργειες βοτάνων, να εντυπωσιάζουν τους καλεσμένους.

H αποστολή αναχώρησε από την περιοχή με τις καλύτερες εντυπώσεις με τους φιλοξενούμενους δημοσιογράφους να δηλώνουν εντυπωσιασμένοι από το φυσικό κάλλος και τον μοναδικό συνδυασμό βουνού και θάλασσας που προσφέρει η Πιερία.

 

(Δελτίο τύπου)