Στην τελική ευθεία είναι η κατάργηση του πιστοποιητικού εμβολιασμού και η κατ’ επέκταση είσοδος των ανεμβολίαστων σε κλειστούς χώρους εστίασης.

Παρά τον μεγάλο αριθμό κρουσμάτων η πίεση στο ΕΣΥ, που πάντοτε αποτελούσε κριτήριο για τα όποιο μέτρα, έχει μειωθεί πολύ. Λαμβάνοντας αυτό υπόψιν, σύντομα οι επιστήμονες αναμένεται να εισηγηθούν την κατάργηση του πιστοποιητικού εμβολιασμού τουλάχιστον ως το Φθινόπωρο

Αυτό άλλωστε προανήγγειλε και το μέλος της επιτροπής Γκίκας Μαγιορκίνης. Σημειώνει ωστόσο, όπως και πολλοί άλλοι συνάδελφοί του ότι με βάση τα επιδημιολογικά μοντέλα είναι πολύ πιθανόν να επιστρέψει το φθινόπωρο, καθώς είναι πιθανό να αυξηθεί εκ νέου η πίεση στο ΕΣΥ.

Με βάση τα παραπάνω, είναι πιθανόν να μπούμε στην Μεγάλη Εβδομάδα χωρίς να χρειάζεται η επίδειξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού στους κλειστούς χώρους σε εστίαση και διασκέδαση.

Αυτό σημαίνει ταυτόχρονα και την είσοδο των ανεμβολίαστων στους κλειστούς χώρους εστίασης χωρίς καν rapid test, αφού θα καταργηθεί το πιστοποιητικό εμβολιασμού. Για την ώρα δεν φαίνεται να αλλάζει η απόφαση για πρόστιμο 100 ευρώ τον μήνα για τους ανεμβολίαστους άνω των 60. Η συγκεκριμένη κατηγορία πολιτών θα μπαίνουν ελεύθερα σε κλειστούς χώρους ωστόσο, εφόσον δεν προχωρούν τον εμβολιασμό τους, θα τους πιστώνεται κανονικά το πρόστιμα των 100 ευρώ.

 

 

Πηγή: dikaiologitika.gr