Τώρα έχουμε μια νέα μετάλλαξη της Όμικρον και δεν αποκλείεται να επαναμολυνθούμε, όπως συμβαίνει με τις επιδημίες γρίπης που ενσκύπτουν κατά διαστήματα και κολλάμε παρότι είμαστε ανοσοποιημένοι» τόνισε η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα.

Ανήσυχη για την επιδημιολογική εικόνα της χώρας, μετά την έξαρση κρουσμάτων του κορωνοϊού, όπως καταγράφεται πρόσφατα, εμφανίζεται η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα στον Αθήνα 984.

«Βλέπουμε μια εκ νέου έξαρση της επιδημίας διεθνώς με αυξημένες θετικοποιήσεις, αλλά χωρίς βαριές λοιμώξεις και νοσηλείες.
Τώρα έχουμε μια νέα μετάλλαξη της Όμικρον και δεν αποκλείεται να επαναμολυνθούμε, όπως συμβαίνει με τις επιδημίες γρίπης που ενσκύπτουν κατά διαστήματα και κολλάμε παρότι είμαστε ανοσοποιημένοι» λέει στη συνέντευξή της στην Αφροδίτη Παπακαλού.

Μέτρα ξανά αν χρειαστεί
Όπως τόνισε «αν χρειαστεί θα ξαναμπούν περιορισμοί». Επισημαίνει ωστόσο ότι «ο κύριος όγκος του πληθυσμού είναι ανοσοποιημένος, κυρίως λόγω εμβολιασμού, αλλά και από φυσική λοίμωξη».
Και προειδοποιεί «Μπορεί τα πράγματα, προς το παρόν, να είναι λιγότερο απειλητικά, αλλά σίγουρα δεν έχουμε ακόμα ξεπεράσει την πανδημία».

 

Πηγή: dikaiologitika.gr