Νέο κύμα κακοκαιρίας με έντονα καιρικά φαινόμενα φτάνει τις επόμενες ώρες προσοχή εφιστά ειδικότερα στο Αιγαίο και την Εύβοια ο μετεωρολόγος, Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Την προσοχή εφιστά ο μετεωρολόγος, Κλέαρχος Μαρουσάκης για τις επόμενες ημέρες ειδικότερα στο Αιγαίο και την Εύβοια.

Στον χάρτη που παρουσιάζει, με το πορτοκαλί χρώμα επισημαίνονται τα γεωγραφικά διαμερίσματα όπου εμφανίζονται αυξημένες πιθανότητες να έρθουν αντιμέτωπα με έντονα καιρικά φαινόμενα από το κύμα κακοκαιρίας που περιμένουμε τις επόμενες ώρες.

Οπως αναφέρεται στην εν λόγω ανάρτηση, ολόκληρη η δυτική Ελλάδα θα βρεθεί στο έλεος της κακοκαιρίας, όπως και η Κρήτη αλλά και το νότιο τμήμα του Αιγαίου. Παράλληλα, ο κ. Μαρουσάκης σημειώνει πως προσοχή θα χρειάζεται το Σάββατο και στην Εύβοια καθώς η αλληλεπίδραση του βοριά με την τοπογραφία μπορεί να δημιουργήσει επίσης επικίνδυνες καταστάσεις.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει στον χάρτη τις επόμενες ώρες οι κάτοικοι τριών περιοχών και συγκεκρμένα σε Νησιά Ιονίου, ηπειρωτικά και Νότιο Αιγαίο θα πρέπει να προσέχουν ιδιαίτερα, καθώς υπάρχουν αυξημένες πιθανότητες να έρθουν αντιμέτωποι με έντονα καιρικά φαινόμενα.

Συγκεκριμένα, στην ανάρτησή του ο Κλέαρχος Μαρουσάκης αναφέρει:

«Στον παρακάτω χάρτη με το πορτοκαλί χρώμα επισημαίνονται τα γεωγραφικά διαμερίσματα όπου εμφανίζονται αυξημένες πιθανότητες να έρθουν αντιμέτωπα με έντονα καιρικά φαινόμενα από το κύμα κακοκαιρίας που περιμένουμε τις επόμενες ώρες.

Θαλάσσιες – παραθαλάσσιες γεωγραφικές εκτάσεις εμφανίζουν τον υψηλότερο κίνδυνο για πλημμυρικά επεισόδια γιατί όπως εξηγήσαμε και μέσα από τις ενημερωτικές εκπομπές του τηλεοπτικού μας σταθμού OPEN Opennews Eidiseis οι θάλασσές μας είναι αρκετά ζεστές και αποτελούν πηγές τροφοδοσίας του βαρομετρικού χαμηλού (εμπλουτισμός με υγρασία και ενέργεια). Η τελευταία επισήμανση αφορά τα δυτικά και νότια θαλάσσια τμήματα μιας και στο μεγαλύτερο τμήμα του Αιγαίου θα επικρατήσει θυελλώδης βοριάς που θα “μπλοκάρει” την αστάθεια.

Προσοχή το Σάββατο και στην Εύβοια σε περιοχές που βρίσκονται κοντά σε βουνά μιας και καθώς θα αλληλεπιδρά ο βοριάς με την τοπογραφία είναι δυνατόν τοπικά να δημιουργηθεί ο αυστηρός καιρός.

Καλημέρα και προσοχή!!!»

 

 

 

Πηγή: dikaiologitika.gr