Αντιμέτωπος με δύο κακοποιούς που προσπάθησαν να διαρρήξουν το σπίτι του βρέθηκε ο Μιχάλης Ζαμπίδης, και οι κλέφτες όπως ήταν λογικό τα βρήκαν… σκούρα.

Σκούρα τα βρήκαν δύο κακοποιοί καθώς πήγαν να διαρρήξουν τον παγκόσμιο πρωταθλητή του kick boxing και κάτοχο 18 παγκόσμιων τίτλων, Μιχάλη Ζαμπίδη.

«Με βλέπει, πάει να φύγει και πάει και ο άλλος που ήταν μπροστά μου να φύγει και τότε του λέω ‘και θα σε προλάβω και θα σε χτυπήσω μετά. Οπότε κάτσε εδώ’. Μου λέει ‘εντάξει’ και φωνάζει και τον άλλο, τον συνέταιρο, και του λέω ‘εδώ είναι το σπίτι μου’», ανέφερε ο Μιχάλης Ζαμπίδης.

Ο Μιχάλης Ζαμπίδης περιέγραψε όλο το περιστατικό:

«Επέστρεφα στο σπίτι μου, όταν είδα έναν να πηδάει τα κάγκελα. Σχεδόν προσγειώθηκε στο αυτοκίνητό μου. Τον βλέπω, σταματάω δίπλα του, δεν ήξερε ότι είναι το σπίτι μου και του λέω ‘τι κάνεις εκεί;’. Με το που με βλέπει, ενθουσιάζεται κιόλας. ‘Μάικ εσύ;’. ‘Ναι του λέω, εγώ. Εσύ τι κάνεις εδώ; Γιατί πηδάς τον τοίχο;’. Μου λέει ‘τίποτα, τίποτα. Φωτογραφίες έβγαζα’».
Ο «Iron Μike» επισημαίνει ότι η ψυχραιμία είναι αυτή που πρέπει να επικρατεί σε αυτές τις καταστάσεις.
«Δεν τους χτύπησα. Γιατί είχαμε καλέσει ήδη την αστυνομία και αυτοί εκείνη την ώρα έφευγαν. Σκέφτηκα και το εξής, ότι δεν τους βρήκα μέσα στο σπίτι μου, δεν μου επιτέθηκαν για να επικαλεστώ αυτοάμυνα, ήταν και ανήλικοι. Οπότε λειτούργησα ψύχραιμα».

Ο ένας από τους δύο διαρρήκτες έχει συλληφθεί. Πρόκειται για έναν 17χρονο με «πλούσιο» φάκελο, καθώς έχει συλληφθεί 17 φορές για κλοπές και διαρρήξεις.

 

Πηγή:dikaiologitika.gr