Ο καρδιολόγος Χρήστος Στεφόπουλος αναδείχθηκε πρώτος σε ψήφους (504)   στις χθεσινές εσωκομματικές εκλογικές διαδικασίες του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝ.ΑΛΛ. για την ανάδειξη της νέας Νομαρχιακής Επιτροπής Πιερίας. Σε απόσταση αναπνοής (501) ακολουθεί ο νεαρός Θανάσης Λαγδάρης, γιος του πρώην δημάρχου Πύδνας Κολινδρού Βαγγέλη Λαγδάρη.

Η νέα Νομαρχιακή αποτελείται κυρίως από νέα πρόσωπα, τόσο σε ηλικία όσο και σε ιδέες, τα οποία αναμένεται να φέρουν μια νέα πνοή στο εσωτερικό του κόμματος, το οποίο δοκιμάστηκε την  τελευταία δεκαετία.

Η σειρά εκλογής της νέα Νομαρχιακής Οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Πιερίας στις χθεσινές εκλογές και δίπλα στα ονόματα των 11 εκλεγέντων ο αριθμός ψήφων που έλαβαν:

ΣΤΕΦΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ 504

ΛΑΓΔΑΡΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ 501

ΝΙΤΣΙΑΣ ΜΙΧΑΗΛ 307

ΣΙΑΜΑΤΡΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ 299

ΦΩΚΑΪΔΟΥ ΣΟΦΙΑ 274

ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΙΔΟΥ ΝΙΚΗ 262

ΣΙΑΜΑΤΡΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 230

ΝΤΑΜΠΩΣΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 228

ΛΙΟΛΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 222

ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ 217

ΓΕΩΡΓΟΥΛΗ ΕΛΕΝΗ 94

 

Ποιος είναι ο Χρήστος Στεφόπουλος

Ο κ. Στεφόπουλος Χρήστος είναι γιός του Τριαντάφυλλου Στεφόπουλου ιατρού ωτορινολαρυγγολόγου και της Ευαγγελίας Τοπάλη συνταξιούχου υπαλλήλου του ΟΤΕ. Το 1998 εισήχθει στην Ιατρική Σχολή Ιωαννίνων με πανελλήνιες εξετάσεις. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του ανέπτυξε πλούσια συνδικαλιστική δραστηριότητα και υπήρξε μέλος της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για πολλά έτη. Αποφοίτησε το Φεβρουάριο του 2005 με γενικό βαθμό Λίαν Καλώς.

Από τον Αύγουστο του 2005 έως τον Αύγουστο του 2006 εκπλήρωσε τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις ως ιατρός μονάδας στο Λιτόχωρο Πιερίας και στο ακριτικό Πρωτοκκλήσι Εβρου. Στη συνέχεια εκπλήρωσε την υπηρεσία υπαίθρου στο άγονο περιφερειακό ιατρείο Μεσοχώρας Τρικάλων. Από τον Ιούνιο του 2008 έως τον Ιανουάριο του 2010 υπήρξε έμμισθος εσωτερικός βοηθός στην Παθολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας. Ειδικεύθηκε στην Καρδιολογία στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, κορυφαίο νοσηλευτικό ίδρυμα της χώρας. Κατά τη διάρκεια της ειδικότητας ασχολήθηκε, λόγω και της ιδιότητας του νοσοκομείου, με ασθενείς πάσχοντες από καρδιακή ανεπάρκεια σε όλα τα στάδια της θεραπείας τους μέχρι τη μεταμόσχευση. Στο αιμοδυναμικό εργαστήριο διενήργησε ως πρώτος χειριστής σημαντικό αριθμό στεφανιογραφιών και δεξιών καθετηριασμών. Υπήρξε υπεύθυνος των registry της medtronic core valve που αφορούσε τους ασθενείς που υποβάλλονταν σε διαδερμική αντικατάσταση αορτικής βαλβίδας (TAVI), καθώς το Ωνάσειο είναι πρωτοπόρο στον ελλαδικό χώρο σε αυτού του τύπου την επέμβαση.

Έχει δημοσιεύσεις σε διεθνή περιοδικά, εργασίες και ανακοινώσεις σε ευρωπαικά και αμερικάνικα συνέδρια ενώ παράλληλα ειναι κριτής (reviewer) επιστημονικών άρθρων στον τομέα της καρδιολογίας. Έλαβε τον τίτλο της ειδικότητας της καρδιολογίας τον Απρίλιο του 2015 μετά από εξετάσεις στην Αθήνα. Από τον Σεπτέμβριο του 2016 έως τον Δεκέμβριο του 2017 ύπηρξε συνεργάτης του Β΄ υπερηχογραφικού εργαστηρίου του Ωνασείου σε εβδομαδιαία βάση με γνωστικό αντικείμενο την δυναμική υπερηχογραφία (stress echo), εργαστήριο που διενεργεί τον μεγαλύτερο αριθμό stress echo στην Ελλάδα. Τον Δεκέμβριο του 2017 τοποθετήθηκε, με υπουργική απόφαση, στο τμήμα υπερήχων του Γενικού Νοσοκομείου Παπαγεωργίου Θεσσαλονίκης, τμήμα με ιδιαίτερη παράδοση στον τομέα της καρδιακής απεικόνισης. Στο τμήμα αυτό διενήργησε μεγάλο αριθμό stress echo και διοισοφάγειων υπερηχογραφημάτων.

Από τον Δεκέμβριο του 2018 είναι μέλος της ερευνητικής ομάδας του αιμοδυναμικού εργαστηρίου του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ με επικεφαλής τον καθηγητή κ. Σιάνο και επίσημος συνεργάτης της Α΄ Πανεπιστημιακής Καρδιολογικής Κλινικής του ΑΠΘ. Ο ιατρός έχει συνεργασία με το Ιατρικό Διαβαλκανικό Κέντρο στο οποίο διενεργεί ηλεκτρικές ανατάξεις, stress echo και διοισοφάγεια υπερηχογραφήματα. Από τον Δεκέμβριο του 2015 διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στην πόλη της Κατερίνης. Είναι παντρεμένος με την ιατρό νευρολόγο Σωτηρία Καλαντζή και έχουν μαζί δύο παιδιά τον Τριαντάφυλλο και τον Γρηγόρη.