Ραφαήλ Μετενίδης

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην πόλη της Κατερίνης. Οι ρίζες μου, από τη μεριά του πατέρα μου, φτάνουν στον Πόντο κι από τη μεριά της μητέρας μου στα Πιέρια.

Είμαι απόφοιτος της Φιλοσοφικής σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Κατέχω επίσης δίπλωμα της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Στρασβούργου, πόλη στην οποία εργάστηκα, μεταξύ άλλων, στο Συμβούλιο της Ευρώπης σε τομείς του Πολιτισμού.

Την άνοιξη του 2020 επέστρεψα στην Ελλάδα όπου ασχολούμαι εντατικά με τον εκσυγχρονισμό της οικογενειακής εμπορικής επιχείρησης αλλά και με το Φεστιβάλ Ολύμπου, από τη θέση του Υπευθύνου χορηγιών, χρηματοδοτικών προγραμμάτων και Διεθνών Συνεργασιών.

Απέκτησα μάστερ στο Εταιρικό Δίκαιο και στοχεύω στην πληρέστερη δυνατή εξειδίκευση και ενασχόλησή μου με ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά προγράμματα για τις τοπικές αγροτικές, τουριστικές και μεταποιητικές επιχειρήσεις. Ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση του Δημάρχου να είμαι υποψήφιος στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου, έκανα κι εγώ τη δική μου Εκκίνηση.

Μία Εκκίνηση που βασίζεται στην πεποίθηση ότι οι νέοι επαγγελματίες και επιστήμονες πρέπει να διεκδικούμε θεσμικές θέσεις ευθύνης για να συνδιαμορφώνουμε με συστηματικότητα την εικόνα της πόλης, του Δήμου και της Κοινότητας όπου ζούμε και εργαζόμαστε. Εάν θέλεις να πας κάπου γρήγορα πας μόνος σου, εάν θέλεις να πας μακριά, πας με ομάδα!

https://rafailmetenidis.gr/