Μία θέση στο βιβλίο Γκίνες κατέκτησε ένα ζευγάρι υπερηλίκων από τον Ισημερινό που είναι παντρεμένοι για 79 χρόνια.

Ο Julio Mora, 110 ετών και η Waldramina Quinteros, 104 ετών, είναι παντρεμένοι για μεγαλύτερο διάστημα από αυτό που οι περισσότεροι άνθρωποι στον κόσμο ζουν. Έτσι καταγράφηκαν στο Γκίνες ως το γηραιότερο ζευγάρι του κόσμου. Ο κ. Mora έχει γεννηθεί στις 10 Μαρτίου 1910 και η κα Quinteros στις 16 Οκτωβρίου 1915.

Στο βιβλίο Γκίνες έχουν καταχωρηθεί γάμοι με μεγαλύτερη διάρκεια από αυτόν αλλά κανέναν όπου οι σύζυγοι να είναι τόσο μεγάλοι σε ηλικία. Το ζευγάρι παντρεύτηκε το 1941 παρά τη θέληση των γονιών τους. Ο γάμος τους πραγματοποιήθηκε στο La Iglesia de El Belen, τον πρώτο ναό που έχτισαν οι Ισπανοί στο Κίτο, πρωτεύουσα του Ισημερινού.

«Ποτέ δεν χωρίσαμε ή κάτι τέτοιο. Δεν το σκεφτήκαμε καν», δήλωσε η κα Quinteros. Και οι δύο τους είναι συνταξιούχοι εκπαιδευτικοί και ζουν στην πρωτεύουσα της χώρας.

Η κόρη τους Cecilia αναφέρει ότι και οι δύο είναι διαυγείς και δραστήριοι, αν και όχι τόσο ευκίνητοι όσο παλαιότερα. Ωστόσο κατά τον τελευταίο μήνα «είναι διαφορετικοί και περισσότερο λυπημένοι», καθώς δεν γίνονται πια οι μεγάλες οικογενειακές συγκεντρώσεις.

Οι «μεγάλες οικογενειακές συγκεντρώσεις» σταμάτησαν τον Μάρτιο και όπως αναφέρει η κόρη τους το ηλικιωμένο ζευγάρι τις έχει ανάγκη. Το ζευγάρι έχει τέσσερα παιδιά που βρίσκονται εν ζωή, έντεκα εγγόνια, είκοσι δύο δισέγγονα και ένα τρισέγγονο.