Μάζευε και σκουπίδια που ήταν στο νερό

Κολυμπώντας σαν «γοργόνα», η Μέρλε Λίιβαντ κατάφερε να βελτιώσει το δικό της ρεκόρ Γκίνες: κολύμπησε τη μεγαλύτερη απόσταση με μονοπέδιλο.

Η κολυμβήτρια, που δραστηριοποιείται έντονα για τη διάσωση των ωκεανών από τη μόλυνση, κάλυψε 42,2 χιλιόμετρα μέσα σε 11 ώρες και 54 λεπτά, στο Μαϊάμι, στις 7 Μαΐου. Στα πόδια της φορούσε ένα μονοπέδιλο από σιλικόνη και έκανε παρελθόν το προηγούμενο δικό της ρεκόρ Γκίνες (30 χλμ.) για τη μεγαλύτερη απόσταση που έχει κολυμπήσει κάποιος με αυτό το «αξεσουάρ».

Για να πετύχει το ρεκόρ, η γεννημένη στην Εσθονία κολυμβήτρια, δεν μπορούσε να χρησιμοποιήσει τα χέρια της για ώθηση, παρά μόνο της τα πόδια, στα οποία φορούσε το μονοπέδιλο που θύμιζε κάτι από γοργόνα.

Κολυμπώντας, η Eco Mermaid- όπως είναι επίσης γνωστή- μάζευε όποια σκουπίδια έβλεπε στο νερό και τα έβαζε στο κανό που την ακολουθούσε. «Όταν βλέπω σκουπίδια οργίζομαι», παραδέχθηκε.

Η Λίιβαντ χρησιμοποιεί το κολύμπι σε ανοιχτή θάλασσα για να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο για τη μόλυνση του περιβάλλοντος και ειδικά τα μικροπλαστικά στους ωκεανούς.

«Είναι άδικο το γεγονός ότι έχουμε φτάσει στο σημείο τα ψάρια, τα δελφίνια και οι χελώνες να περιτριγυρίζονται από πλαστικά που καταλήγουν στο στομάχι τους και πιστεύω ότι οι άνθρωποι είναι η επόμενη», ανέφερε.
Με πληροφορίες από CNN

 

 

Πηγή: lifo.gr