Λόγω καθυστερήσεων στην έκδοση βρετανικής βίζας

Ρώσος επιχειρηματίας που αποκήρυξε τη ρωσική ιθαγένειά του και μετακόμισε με την οικογένειά του στην Ουκρανία, μετά την προσάρτηση της Κριμαίας από τον Πούτιν, προσφέρθηκε να πληρώσει τις διαμονές των προσφύγων σε ξενοδοχεία.

Ο Πιοτρ Τσερνίσοφ επικοινώνησε αρχικά με δύο οικογένειες από τη Βρετανία, όταν ενημερώθηκε από την Telegraph πως έπρεπε να πληρώσουν για διαμονή στην Πολωνία.

Ο ίδιος, ιδιοκτήτης της Kyivstar, της μεγαλύτερης εταιρείας κινητής τηλεφωνίας της Ουκρανίας, ήρθε σε επαφή με τις δύο οικογένειες την Κυριακή, οι οποίες θα χρειαζόταν να πληρώσουν τα έξοδα τους για διαμονή σε ξενοδοχεία για Ουκρανούς πρόσφυγες, καθώς οι αιτήσεις βίζας για μετάβασή τους στο Ηνωμνο Βασίλειο είχαν καθυστερήσει να εγκριθούν από το αρμόδιο υπουργείο.

Ο Τσαρνίσοφ που αυτή τη στιγμή ζει στη Λβιβ, μέσα σε μερικές ώρες αφότου διάβασε την είδηση, κατέθεσε σε κάθε ζευγάρι 500 λίρες, εκφράζοντας την επιθυμία του να βοηθήσει στη δύσκολη αυτή συγκυρία.

Επιπλέον, έκανε αίτηση μέσω του προγράμματος Homes For Ukraine, ώστε η σύζυγός του και η νεότερη κόρη του να ταξιδέψουν στο Εδιμβούργο – όπου ζούσε και εργαζόταν ο ίδιος ως ανώτερο στέλεχος της Carlsberg.

«Τους συμπόνεσα. Η βρετανική κυβέρνηση δεν κάνει ό,τι υποσχέθηκε, με αποτέλεσμα αυτές οι οικογένειες να καταλήξουν να πληρώνουν ξενοδοχεία. Τους βρήκα στο Facebook και τους έγραψα πως θα πλήρωνα εγώ» ανέφερε ο ίδιος.

Με πληροφορίες από Telegraph

Πηγή: lifo.gr