Ελέγχους σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην Πιερία  για την τήρηση της ασφαλιστικής – εργατικής και φορολογικής νομοθεσίας πραγματοποίησε το διάστημα 18 έως 21 Αυγούστου 2022   η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας.

Βεβαιώθηκαν παραβάσεις σε   καταστήματα, ενώ   ενημερώθηκε η αρμόδια Δ.Ο.Υ. για την επιβολή αναστολής λειτουργίας για 48 ώρες.

  • σε καφέ – εστιατόριο, η μη έκδοση 17 αποδείξεων, συνολικής αξίας 572,5 ευρώ, λόγος για τον οποίο προβλέπεται 48ωρη αναστολή λειτουργίας καθώς και να απασχολούνται 5 εργαζόμενοι εκτός ωραρίου εργασίας,
  • σε αναψυκτήριο – εστιατόριο, η μη έκδοση 4 αποδείξεων και να απασχολούνται 8 εργαζόμενοι εκτός ωραρίου εργασίας και
  • σε καφέ – αναψυκτήριο, να απασχολούνται 3 εργαζόμενοι εκτός ωραρίου εργασίας και 9 εργαζόμενοι που δεν ήταν καταχωρημένοι στους πίνακες προσωπικού.

Για όλες τις περιπτώσεις ενημερώνονται οι αρμόδιες υπηρεσίες (Σ.Ε.Π.Ε., Δ.Ο.Υ., Π.Ε.Κ.Α.) για την επιβολή των ανάλογων διοικητικών κυρώσεων.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις [email protected] & [email protected] της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων.