Αναλυτικά το πρόγραμμα των Πανελληνίων

 

Τη Δευτέρα 24 Απριλίου θα ανοίξουν τα σχολεία, μετά τις διακοπές του Πάσχα, με τους μαθητές να έχουν κοντεύουν στην ολοκλήρωση και της φετινής σχολικής χρονιάς.

Η προκήρυξη εκλογών για τις 21 Μαΐου δεν επηρεάζει τον προγραμματισμό για το κλείσιμο των σχολείων, που έχει ανακοινωθεί από τον περασμένο Σεπτέμβριο, με τη μόνη αλλαγή να υπάρχει στις εξετάσεις στο Λύκειο.

Νηπιαγωγεία και Δημοτικά θα κλείσουν στις 15 Ιουνίου, ενώ Γυμνάσια και Λύκεια θα ολοκληρώσουν τότε τις εξετάσεις τους.

Όσον αφορά στις Πανελλήνιες Εξετάσεις, αρχίζουν την 1η Ιουνίου για τους μαθητές των Επαγγελματικών Λυκείων και μία ημέρα αργότερα για τους υποψηφίους των ΓΕΛ.

Αναλυτικότερα, οι εξετάσεις των ΓΕΛ θα αρχίσουν στις 2 Ιουνίου 2023 με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας (Γενικής Παιδείας) και στη συνέχεια, θα ακολουθήσουν τα μαθήματα προσανατολισμού. Ειδικότερα, το πρόγραμμα είναι το εξής:

6 Ιουνίου: Αρχαία Ελληνικά (Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών), Μαθηματικά (Ο.Π. Θετικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής), Βιολογία (Ο.Π. Σπουδών Υγείας)
8 Ιουνίου: Λατινικά (Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών), Χημεία (Ο.Π. Θετικών Σπουδών και Σπουδών Υγείας), Πληροφορική (Ο.Π. Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής)
12 Ιουνίου: Ιστορία (Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών), Φυσική (Ο.Π. Θετικών Σπουδών και Σπουδών Υγείας), Οικονομία (Ο.Π. Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής)
Οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ θα εξεταστούν, στις 3, 7, 9, 10, 13, 15 και 16 Ιουνίου σε μαθήματα ειδικότητας.

Από τις 17 έως και 29 Ιουνίου οι μαθητές θα δώσουν τα ειδικά μαθήματα, με πρώτο αυτό των Αγγλικών. Στις 19 εξετάζονται τα Γερμανικά και 20 και 21 Ελεύθερο και Γραμμικό Σχέδιο, αντίστοιχα. Θα ακολουθήσουν οι εξετάσεις των μαθημάτων που αφορούν στην εισαγωγή σε μουσικά τμήματα: Αρμονία (22 Ιουνίου), Έλεγχος Μουσικών Ακουστικών Ικανοτήτων (23 Ιουνίου), Μουσική Αντίληψη και Γνώση (24 Ιουνίου), Μουσική Εκτέλεση και Ερμηνεία (26 Ιουνίου). Οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων θα ολοκληρωθούν με τα Γαλλικά (27 Ιουνίου), τα Ισπανικά (28 Ιουνίου) και τα Ιταλικά (29 Ιουνίου).

Στις 29 Απριλίου θα διεξαχθούν τα τεστ δεξιοτήτων στα οποία θα υποβληθούν οι υποψήφιοι για εισαγωγή στα Πρότυπα Σχολεία. Η ημερομηνία διεξαγωγής της δημόσιας κλήρωσης για εισαγωγή στα Πειραματικά Σχολεία και της απόδοσης του τυχαίου Αριθμού Προτεραιότητας σε περίπτωση ισοβαθμίας στα Πρότυπα σχολεία είναι η Παρασκευή 28 Απριλίου 2023.

 

 

Πηγή:lifo.gr