Συνεχίζονται οι εξορμήσεις στελεχών της Νέας Δημοκρατίας στην Πιερία, στο πλαίσιο     μιας σειράς ενημερωτικών συναντήσεων-συζητήσεων με φορείς και πολίτες που ξεκίνησε η Νομαρχιακή Διοικούσα Επιτροπή (ΝΟ.Δ.Ε.) Νέας Δημοκρατίας Πιερίας.

Όπως αναφέρεται στο δελτίο τύπου, τη Δευτέρα 29 και την Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2018, στελέχη του κόμματος, με Επικεφαλής τον Πρόεδρο της ΝΟ.Δ.Ε. Γιάννη Κουρινιώτη, βρέθηκαν στο Λόφο και την Κάτω Μηλιά, όπου είχαν συναντήσεις με κατοίκους των δύο χωριών. Τα προβλήματα της υπαίθρου και ιδιαίτερα του αγροτικού πληθυσμού βρέθηκαν στο επίκεντρο των συζητήσεων, καθώς οι πολιτικές που εφαρμόζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και στο συγκεκριμένο τομέα, οδηγούν στον οικονομικό αφανισμό του αγροτικού πληθυσμού.

 

 

«Φορολογία, υψηλές τιμές στα εφόδια, ανεβασμένος ΦΠΑ, ΕΝΦΙΑ στα αγροτεμάχια, ποσοστώσεις, χαμηλές τιμές στα προϊόντα, όπως και  μειωμένες  αποζημιώσεις είναι μερικά από τα ζητήματα που προβληματίζουν τους αγρότες. Η Νέα Δημοκρατία έχει ιστορικούς δεσμούς με τους ανθρώπους του πρωτογενούς τομέα και σήμερα πρωτοστατεί στην αξιοποίησή τους για την επανεκκίνηση της οικονομίας μας και είναι σε διαρκή διάλογο μαζί τους», τόνισε ο Πρόεδρος της ΝΟ.Δ.Ε. Γιάννης Κουρινιώτης.

Στη συνέχεια τα στελέχη του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στην Πιερία ανέπτυξαν τους βασικούς άξονες της Ν.Δ. για τη στήριξη του αγροτικού πληθυσμού της χώρας, όπως ανακοινώθηκαν από τον Πρόεδρο της Ν.Δ. Κ. Μητσοτάκη, στο πλαίσιο της «Συμφωνίας Αλήθειας».

 

 

Οι βασικοί άξονες της Ν.Δ. για τη στήριξη των αγροτών

  • Ενθάρρυνση της σύστασης Ομάδων και Οργανώσεων Παραγωγών ανά προϊόν, όπως προβλέπει το νέο ευρωπαϊκό πλαίσιο και επιβάλλουν οι συνθήκες της αγοράς. Και την κατάργηση του Συνεταιριστικού νόμου  και την αντικατάστασή του με έναν που θα επιτρέπει στις Ενώσεις να λειτουργούν με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, λαμβάνοντας φυσικά υπόψη τις ιδιαιτερότητες του συνεργατισμού.
  • Την άμεση ενεργοποίηση όλων των Μέτρων και την αποτελεσματική χρήση των εγκεκριμένων διαρθρωτικών πόρων του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 ύψους 5,9 δις ευρώ.
  • Τη διασφάλιση εγγυητικών κεφαλαίων, δανειοδότησης και επαρκούς χρηματοδότησης του αγροτικού τομέα. Κι αυτό σε συνεργασία με ελληνικές και διεθνείς τράπεζες και οργανισμούς για εγγυήσεις, χρηματοδότηση, νέα δάνεια και επενδύσεις στον αγροτικό τομέα. Παράλληλα, συνεχίζουμε και επαυξάνουμε τη λειτουργία της επιτυχημένης κάρτας του αγρότη.
  • Την προώθηση της δυνατότητας επιπρόσθετης κάλυψης των ζημιών των γεωργών και κτηνοτρόφων, ειδικά για ζημιές που οφείλονται στις κλιματικές αλλαγές, μέσω της παρουσίας του ιδιωτικού ασφαλιστικού τομέα στην υπηρεσία του αγρότη, παράλληλα και συνδυαστικά με τον κρατικό ΕΛΓΑ και τα ΠΣΕΑ.
  • Την επιτάχυνση και ολοκλήρωση της διαδικασίας καθορισμού χρήσεων γης ανά περιοχή. Την πρόβλεψη της περαιτέρω αξιοποίησης των γεωργικών αποβλήτων και υπολειμμάτων.
  • Την υποστήριξη της σύνδεσης της αγροτικής παραγωγής με άλλους κλάδους της ελληνικής οικονομίας.
  • Την ανάπτυξη πιστοποιημένων προϊόντων με βάση το αίγειο γάλα και την υποστήριξη της Ελληνικής ορεινής κτηνοτροφίας, παράλληλα με την προώθηση νέων σημάτων ιδιαίτερων προϊόντων, που παράγονται σε οικολογικά ευαίσθητες περιοχές της χώρας μας.
  • Την καθιέρωση τακτικού, δομημένου διαλόγου της Κυβέρνησης με τις Διεπαγγελματικές Οργανώσεις παραγωγών κατά προϊόν.
  • Τη δημιουργία Εθνικού Αγροτικού Επιμελητηρίου, προκειμένου να αναλάβει το θεσμικό ρόλο της εκπροσώπησης των παραγωγών.
  • Την κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο κρασί.
  • Τη μείωση, μεσοσταθμικά, του ΕΝΦΙΑ κατά 30% εντός 2 ετών (20% τον πρώτο χρόνο, και 10% τον δεύτερο).
  • Τη μείωση του φορολογικού συντελεστή στα κέρδη των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην αγροτική οικονομία από το 29% στο 20% εντός 2 ετών (στο 24% τον πρώτο χρόνο και στο 20% τον δεύτερο).