Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 14/12  η τελετή ορκωμοσίας του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας.

Η τελετή έγινε στο φουαγιέ του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης παρουσία του επανεκλεγέντα περιφερειάρχη Απόστολος Τζιτζικώστας και του συνόλου των 61 μελών του νέου περιφερειακού συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας.

Παλιοί και νέοι περιφερειακοί σύμβουλοι βρίσκονταν  για πρώτη φορά όλοι μαζί μετά την εκλογή τους στην αναμέτρηση της 8ης Οκτωβρίου, δίνοντας τον καθιερωμένο όρκο για την ανάληψη των καθηκόντων τους από την 1η Ιανουαρίου 2024, που σηματοδοτεί την έναρξη της περιφερειακής πενταετούς θητείας.

Εκεί ήταν οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι που θα εκπροσωπήσουν και την Πιερία. Σοφία Μαυρίδου, Θανάσης Λιακόπουλος, Χρυσαυγή Δριστά και Άννα Τζήκα.

Από τα 61 μέλη του συμβουλίου τα 32 είναι νέα πρόσωπα, ενώ ανάμεσα σε αυτά, τρεις είναι και οι νέοι επικεφαλής παρατάξεων από τις συνολικά έξι που θα εκπροσωπούνται στη νέα θητεία, έναντι των δέκα που ήταν το 2019.

Παρόντες στην τελετή ήταν οι νεοεκλεγέντες δήμαρχοι Κατερίνης Γιάννης Ντούμος και Πύδνας Κολινδρού Χρήστος Κομπατσιάρης.