ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΛΕΣΜΑ

ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ  ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Συνταξιούχοι, Γυναίκες και Άντρες της Πιερίας όλων των ασφαλιστικών ταμείων, πάρτε  μαζικά μέρος στην Συγκέντρωση Κεντρικής –Δυτικής Μακεδονίας την τρίτη 12/4/22 ώρα 10.30 π.μ. στην πλατεία Ελευθερίας της Κατερίνης . Διαδηλώνουμε  μαζικά και βροντοφωνάζουμε με όλη μας την δύναμη!!

Δεν αντέχουμε τις περικοπές. Δεν αντέχουμε την ακρίβεια. Δεν αντέχουμε την υποβάθμιση της ζωής μας . Απαιτούμε να ζήσουμε με τις συντάξεις  που πληρώσαμε και τις περικόψατε και όχι με τα ψίχουλα της κοροϊδίας.

Δώστε τώρα αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις, αποδώστε τα πληρωμένα δώρα μας, τα αναδρομικά, το 0.5% του ΑΕΠ

Να εκδοθούν άμεσα οι συντάξεις μας, να σταματήσει η κοροϊδία με τα λογισμικά και τις ιδιωτικές εταιρίες που τα διαχειρίζονται , να σταματήσουν οι περικοπές  στα εφάπαξ.

Να αποδοθούν τώρα οι παρακρατημένες συνδρομές στις συνδικαλιστικές οργανώσεις  

Να γίνει τώρα άμεσα πρόσληψη γιατρών και νοσηλευτών στα νοσοκομεία, να ανοίξουν αυτά που έχουν κλείσει. Να δημιουργηθούν παντού δημόσιες δομές οίκων ευγηρίας.

Να καταργηθεί η αντεργατική – αντιλαϊκή – αντιασφαλιστική νομοθεσία και η φοροληστεία

Να ανακεφαλαιοποιηθούν τώρα τα ασφαλιστικά μας ταμεία

Συνάδελφοι – Συναδέλφισσες   

Είμαστε ξανά στο ιερό πεζοδρόμιο του αγώνα και διεκδικούμε ό,τι έχουμε πληρώσει με την δουλειά μας, ότι μας έχετε αφαιρέσει. Δεν χρωστάμε σε  κανέναν, δεν δανειστήκαμε, δεν μας χαρίστηκε τίποτα. Όσοι μέχρι σήμερα κυβερνήσατε είστε όλοι υπεύθυνοι για την καταστροφή μας. Αρκετά έχετε ταλαιπωρήσει τους πραγματικούς παραγωγούς του πλούτου με τις κοροϊδίες,  τις ψεύτικες υποσχέσεις, τα ψίχουλα που μοιράζετε και τις στημένες αντιπαραθέσεις σας, για να υποδαυλίζετε διαφορές –που εσείς έχετε δημιουργήσει ανάμεσα στους ταλαιπωρημένους, για να εξαγοράζετε ψήφους και θύματα σε κάθε εκλογές, για να συνεχίζετε τη δική μας καταστροφή και αυτή των παιδιών μας.

Συνάδελφοι – Συναδέλφισσες  

Έρχεται θύελλα. Τώρα σε όλα τα άλλα ζούμε έναν καταστρεπτικό ιμπεριαλιστικό πόλεμο με την βάρβαρη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, την οποία καταδικάζουμε, απαιτούμε να σταματήσει και να σταματήσει κάθε εμπλοκή της Χώρας μας. Ήδη πληρώνουμε και εμείς τα αποτελέσματά του, Να σταματήσουν  οι αυταπάτες, να βγούμε τώρα μαζικά στον δρόμο του αγώνα.. Μας τσάκισαν τα δικαιώματα την περίοδο της κρίσης που οι επιχειρηματικοί όμιλοι δημιούργησαν, τώρα συνεχίζουν στο όνομα της λεγόμενης ανάπτυξης στον ίδιο δρόμο. 

Συνάδελφοι και Συναδέλφισσες

Συνεχίζουμε  σταθερά σε αυτόν τον μονόδρομο γιατί μέσα από την δράση και τους αγώνες καταφέραμε να αποκρούσουμε, να καθυστερήσουμε αντιλαϊκά και αντισυνταξιουχικά μέτρα. Λύσεις στα καυτά προβλήματά μας δεν θα δώσουν τα  δικαστήρια, οι νομικοί και οι παρουσιαστές των πρωινών εκπομπών.  Καμιά επανάπαυση. Μας τσάκισαν τα δικαιώματα την περίοδο της κρίσης ενώ οι επιχειρηματικοί όμιλοι θησαυρίζουν στις πλάτες του λαού. Σωτήρες δεν υπάρχουν, μόνο με μαζική συμμετοχή και δράση μπορούμε να σταματήσουμε αυτή την καταστροφή που ζούμε και  τα νέα μέτρα που μαγειρεύονται για να ολοκληρωθεί.

Να μη λείψει κανείς  από την Συγκέντρωση Κεντρικής-Δυτικής  Μακεδονίας στις 12/4/22 ημέρα τρίτη και ώρα 10.30 πμ στην πλατεία Ελευθερίας  Κατερίνης .    

Συντονιστική  Επιτροπή  Αγώνα Συνταξιουχικών   Σωματείων Πιερίας .

 

 

 

(Δελτίο τύπου)