Πριν μερικούς μήνες το Spotify απέσυρε τραγούδι που δημιουργήθηκε με κλωνοποιημένες φωνές των Drake και The Weeknd μέσω AI

Η πλατφόρμα του Spotify δεν θα απαγορεύσει πλήρως τη μουσική που δημιουργείται από τεχνητή νοημοσύνη (AI), σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας.

Ο επικεφαλής του Spotify, Ντάνιελ Εκ δήλωσε ότι υπήρξαν χρήσεις της εν λόγω τεχνολογίας στη δημιουργία μουσικής, αλλά η τεχνητή νοημοσύνη δεν πρέπει να χρησιμοποιείται για να μιμηθεί ανθρώπους καλλιτέχνες χωρίς τη συγκατάθεσή τους. Πριν μερικούς μήνες το Spotify απέσυρε τραγούδι που δημιουργήθηκε με κλωνοποιημένες φωνές από τεχνητή νοημοσύνη των καλλιτεχνών Drake και The Weeknd.

Παράλληλα, ο Ντάνιελ Εκ εκτίμησε ότι η χρήση της τεχνητής νοημοσύνης στη μουσική είναι πιθανό να συζητείται για «πολλά, πολλά χρόνια» και τόνισε ότι η εν λόγω τεχνολογία μπορεί να γίνει εργαλείο auto -tune, κάτι το οποίο θεωρείται αποδεκτό.

Μία πιο αμφιλεγόμενη ενδιάμεση λύση είναι η μουσική που δημιουργείται από τεχνητή νοημοσύνη να είναι επηρεασμένη σαφώς από καλλιτέχνες, αλλά να μην τους μιμείται άμεσα, ανέφερε ο Εκ.

«Θα είναι δύσκολο» είπε ο διευθύνων σύμβουλος του Spotify όταν ρωτήθηκε για την πρόκληση, με την οποία είναι αντιμέτωπη η βιομηχανία.

Αν και η τεχνητή νοημοσύνη δεν είναι απαγορευμένη σε όλες τις μορφές στην πλατφόρμα, η εταιρεία δεν επιτρέπει το περιεχόμενό της να χρησιμοποιηθεί για την εκπαίδευση ενός μοντέλου μηχανικής μάθησης ή τεχνητής νοημοσύνης, καθώς μπορούν στη συνέχεια να παράγουν μουσική.

 

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Πηγή:lifo.gr