ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΜΑΙΟΥ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ

 ΝΑ ΕΚΛΕΞΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΑΓΡΟΤΗ Ή ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟ

Σε  περίπου 2 μήνες και κάτι, έχουμε Ευρωεκλογές και φυσικά οι κατ επάγγελμα αγρότες και κτηνοτρόφο και δεν θα έχουν την ευκαιρία να διαθέτουν κανέναν εκπρόσωπό τους, αφού τα κόμματα του συστήματος θα επιλέξουν τον αρεστό τους(συνήθως δικηγόρο, ιατρό, ελεύθερο επαγγελματία κλπ), σύμφωνα με την κομματική του προσφορά, την αναγνωρισιμότητά του στην ύπαιθρο ή στην περιφέρεια, όπως γινόταν όλες τις προηγούμενες φορές.

Ο άνθρωπος που πονάει το επάγγελμά του, που «ματώνει» γι αυτό, που βιώνει την σκληρή καθημερινότητά του, ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής που προέρχεται από τα σπλάχνα του αγροτικού πληθυσμού εκλείπει και είναι πολύ κρίμα, για πολλοστή φορά, να μην έχει αυτήν την ευκαιρία να διεκδικήσει την ψήφο μας.

 Το κέντρο λήψης πολιτικών αποφάσεων δεν είναι η Αθήνα, είναι οι Βρυξέλλες και είναι η ώρα η Ελλάδα να εκλέξει έναν τουλάχιστον άνθρωπο, που να εκπροσωπεί τον αγρότη και τον πολύπαθο Έλληνα κτηνοτρόφο.

Μην απεμπολήσετε και αυτήν την φορά αυτό το δικαίωμα, φίλοι αγρότες και κτηνοτρόφοι.

Μην ανεχτείτε τον όποιο φυτευτό τάχαμου αγρότη γιατί είμαστε συνυπεύθυνοι σ αυτό που συντελείται για τον κλάδο αυτό που θα βγάλει τον τόπο από την κρίση!

Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗ

 ΜΑΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ: ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΜΕΤΡΑ ΑΜΕΣΑ!

Με αφορμή της είδησης που δημοσιεύθηκε και αφορά το γεγονός ότι «θα τετραπλασιαστούν οι ζημιές από τις ακραίες πλημμύρες στην Ευρώπη μέχρι το 2050, καθώς τέτοια φυσικά φαινόμενα θα συμβαίνουν πολύ πιο συχνά και θα είναι πιο καταστροφικά, εξαιτίας αφενός της κλιματικής αλλαγής και αφετέρου της κοινωνικοοικονομικής ανάπτυξης, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μιας νέας ευρωπαϊκής επιστημονικής μελέτης» είναι επιτακτική όσο ποτέ η ανάγκη να δώσουμε βαρύτητα στην αντιπλημμυρική προστασία και στην χώρα μας. Η Πιερία άλλωστε είναι ευάλωτη σ αυτό το ζήτημα, όχι μόνον για τις αστικές περιοχές της, αλλά και για τις αγροτικές περιοχές  στις οποίες τα προηγούμενα χρόνια είχαμε τέτοια φαινόμενα. Να δώσουμε έμφαση και προτεραιότητα λοιπόν σε κάποιες περιοχές που αποτελούν εν δυνάμει στόχο και να τις θωρακίσουμε αυτές, ανεξάρτητα του όποιου κόστους, που ασφαλώς και είναι από τα ζητούμενα την σήμερον. Η επιστημονική κοινότητα έχει χτυπήσει τον κώδωνα του κινδύνου και αν αμελήσουμε την αντιπλημμυρική μας προστασία η φύση μπορεί και ξέρει να μας το ανταποδώσει!!!

ΕΚΤΑΚΤΗ  Γ.Σ. ΣΥΝ/ΣΜΟΥ ΑΡΩΝΙΑΣ ΠΙΕΡΙΑΣ  ΚΥΡΙΑΚΗ

16 ΜΑΡΤΙΟΥ, ΣΤΙΣ 11.00 π.μ. ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Το Διοικητικό Συμβούλιο  του Συνεταιρισμού Αρώνια Πιερίας καλεί σε έκτακτη Γενική Συνέλευση Μετόχων(των ταμειακώς τακτοποιημένων), την Κυριακή 16 Μαρτίου 2014 και ώρα 11.00 το πρωί, στο Εργατικό Κέντρο Κατερίνης(που βρίσκεται στην οδό Αγίας Λαύρας 26, στο κέντρο της Κατερίνης).
Κεντρικό θέμα της Γενικής Συνέλευσης: 1. Προτάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου  για αλλαγή άρθρων του καταστατικού(Προσοχή όμως: είναι απαραίτητη η παρουσία των 2/3 του συνόλου των μελών). Και 2. Συζήτηση επί των προτάσεων μελών και ΔΣ στο θέμα της αύξησης του Μετοχικού Κεφαλαίου. Είναι σημαντική η συμμετοχή όλων  στην πολύ μεγάλη αυτή μέρα, καθώς οι αποφάσεις που θα παρθούν είναι όνειρο ζωής για όλους μας, αναφέρει η σχετική ανακοίνωση-πρόσκληση που υπογράφει ο Πρόεδρος του Συνεταιρισμού Αρώνια Πιερίας Κώστας Βαφείδης.

ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ 14 ΜΑΡΤΗ Η ΤΕΛΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ

 ΠΑΣΕΓΕΣ  ΓΙΑ ΝΕΑ ΚΑΠ   ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2014-2020

Ημερίδα με θέμα «Η εφαρμογή  της νέας ΚΑΠ στη νέα Προγραμματική Περίοδο 2014-2020» διοργανώνεται από την ΠΑΣΕΓΕΣ την Παρασκευή 14 Μαρτίου. Η ημερίδα που πραγματοποιείται στην  Αθήνα, διεξάγεται στα πλαίσια του Προγράμματος «ΚΑΠ 2014-2020: Προωθώντας Στόχους της Αγροτικής Κοινωνίας» που υλοποιείται με συγχρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την στήριξη δράσεων ενημέρωσης σχετικά με τη μεταρρύθμιση της ΚΑΠ. Στο πλαίσιο του προγράμματος αυτού, η ΠΑΣΕΓΕΣ πραγματοποίησε πολυάριθμες ημερίδες και εκδηλώσεις σε περιφερειακό επίπεδο, μεταξύ των οποίων και στην Κατερίνη στις 22 Γενάρη, παρουσιάζοντας επισημάνσεις, θέσεις, προτεραιότητες πολιτικής, αλλά και μελέτη εναλλακτικών επιλογών για την εφαρμογή του νέου καθεστώτος περιφερειακής κατανομής και σύγκλισης των άμεσων ενισχύσεων, που αποτελεί ίσως το πλέον κρίσιμο ζήτημα που τίθεται με την εφαρμογή της ΚΑΠ. Η ημερίδα θα συγκεντρώσει τα συμπεράσματα, τις απόψεις, τις προτάσεις των εκπροσώπων των φορέων της περιφέρειας από το διάλογο που αναπτύχθηκε, παρουσιάζοντας και την τελική θέσ
η και επιλογή της ΠΑΣΕΓΕΣ για την περιφερειακή κατανομή και σύγκλιση των ενισχύσεων. Στην εκδήλωση αυτή θα παραβρεθούν εκπρόσωποι  αγροτικών συνεταιριστικών οργανώσεων και φορέων του αγροτικού χώρου ευρύτερα….

Η «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΓΡΟΤΩΝ» ΖΗΤΗΣΕ 4ΜΕΡΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την άμεση σύσταση τετραμερούς επιτροπής από τα υπουργεία Οικονομικών, Αγροτικής Ανάπτυξης, Ανάπτυξης και θεσμοθετημένων αγροτικών συλλόγων, ζητά η «Πρωτοβουλία Αγροτών», προκειμένου να μελετηθούν και να δοθούν λύσεις σε καίρια ζητήματα που απασχολούν τον αγροτικό κόσμο, όπως το κόστος παραγωγής. Σύμφωνα με όσα αναφέρει, κυρίαρχο θέμα για την «Πρωτοβουλία» είναι να ανοίξει συνολικά ο φάκελος «αγροτική πολιτική» και στη Βουλή, για να αποσαφηνιστούν οι παράμετροι και οι κατευθύνσεις που θα οδηγήσουν στη γεωργία του μέλλοντος. Σε ότι αφορά στο φορολογικό, εκτιμά ότι το 2014 θα πρέπει να είναι μεταβατικό έτος, καθώς -όπως υποστηρίζει- χρειάζονται μια σειρά από αλλαγές, διευκρινίσεις, βελτιώσεις και παρεμβάσεις, για τις οποίες δεν μπορεί να γίνει συζήτηση ενώ το συγκεκριμένο φορολογικό βρίσκεται σε εφαρμογή. Τώρα που φύγανε τα τρακτέρ από τους δρόμους θα αποδείξει η επίσημη πολιτεία, η κυβέρνηση των δυο κομμάτων στην προκειμένη περίπτωση, κατά πόσο εννοεί τον σεβασμό στην παραγωγική τάξη των αγροτών μας. Περιμένουμε βέβαια αυτό, να το δούμε και στην πράξη να συμβαίνει!

Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΨΕ ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΗΣ

ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΛΑΧΙΣΤΟΥΣ ΑΓΕΛΑΔΟΤΡΟΦΟΥΣ ΜΑΣ

Στοιχεία του ΕΛΓΟ Δήμητρα δείχνουν ακόμη μεγαλύτερη μείωση στον αριθμό των Ελλήνων αγελαδοτρόφων και στην παραγωγή. Στην έξοδο των ελλήνων κτηνοτρόφων από το επάγγελμα φαίνεται ότι οδηγεί το υψηλό κόστος παραγωγής σε συνδυασμό με τα γενικότερα προβλήματα του κλάδου καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ την προηγούμενη γαλακτομική περίοδο 2012 – 2013 ασχολούνταν με την αγελαδοτροφία 3.686 παραγωγοί, έναντι 3.930 το 2011 – 2012 (μείωση 6,2%). Αντίστοιχα, το 2012- 2013 η παραγωγή αγελαδινού γάλακτος ήταν 627 χιλιάδες τόνοι, ενώ την αντίστοιχη προηγούμενη ήταν 642.590 χιλιάδες τόνοι. Η μείωση εδώ σε ποσοστό επί τοις εκατό αγγίζει το 2,33%. Οι αγελαδοτρόφοι μας έχουν να αντιμετωπίσουν τα πολύ αυξημένη κόστη στην παραγωγή τους και η πολιτεία τους έχει εγκαταλείψει στο έλεός τους, υποχρεώνοντας σε αθρόες εισαγωγές αγνώστου ποιότητας γάλακτος από το εξωτερικό με ότι αυτό συνεπάγεται σε εκροή πολύτιμους συναλλάγματος για τον τόπο μας!