ΟΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΑΚΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΣΑΣ

ΛΕΝΕ ΤΙΠΟΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ;;

Θερμοκηπιακές εκτάσεις στον Ελλαδικό χώρο, υπάρχουν σήμερα περί τις 60.000 στρέμματα, ενώ θα έπρεπε να έχουμε 100.000 στρέμματα σε όλην την επικράτεια, όπως υποστήριξε ένας πολύ σχετικός με το θέμα, ο Κώστας Κίττας Καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

 Ο κ. Κίττας μίλησε όμως και για την ανάγκη για επέκταση των εκτάσεων των θερμοκηπίων, αλλά και για εφαρμογή μεθόδων και τεχνικών εξοικονόμησης ενέργειας, τη μείωση του κόστους και την προστασία του περιβάλλοντος. Προσέξτε όμως ένα ακόμη καίριο σημείο στο οποίο πρέπει να εστιάσουμε: το Ελληνικό θερμοκήπιο θα πρέπει να είναι πιο «έξυπνο» και καλύτερα μελετημένο από αυτά των βόρειων Ευρωπαϊκών χωρών, αφού χρειάζεται και θέρμανση το χειμώνα αλλά και δροσισμό το καλοκαίρι.

Η ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης τα ακούει όλα αυτά άραγε;

Οι  αναρίθμητοι  χρυσοπληρωμένοι σύμβουλοι του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης του κ. Τσαυτάρη και του επιτελείου του,  τι κάνουν για την όλη κατάσταση;

Κι αν τα ακούνε κάνουν τίποτα στο να κατευθύνουν προς τα εκεί τα πράγματα ή περιμένουν ως εκ θαύματος  τον από μηχανής θεό να  κατευθύνει τους αγρότες παραγωγούς και καλλιεργητές μας;

ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ

ΣΤΟΥΣ ΒΑΜΒΑΚΟΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ…. 2010

Στην πληρωμή της ειδικής ενίσχυσης για το βαμβάκι σε 879 αγρότες προχώρησε ο ΟΠΕΚΕΠΕ.Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του Οργανισμού, τη Δευτέρα 12 Μαΐου έγινε η παρακάτω πληρωμή άμεσων ενισχύσεων για το 2010, που αφορά την Ειδική Ενίσχυση για Βαμβάκι , σε συνολικά 879 δικαιούχους αγρότες- βαμβακοπαραγωγούς με ποσό που ανέρχεται στα 461.859,93 ευρώ. Και να επαναλάβω για μια ακόμη φορά πως θέλουν κάποιοι στα κέντρα λήψης αποφάσεων των Αθηνών να μας πείσουν πως σώνει και καλά οι πληρωμές αυτές δεν έχουν ουδεμία σχέση με την προεκλογική περίοδο που ολοκληρώνεται, αλλά γίνονται αυτήν την περίοδο γιατί ολοκληρώθηκε η επεξεργασία των στοιχείων τους! Έτσι είναι λοιπόν, αν έτσι νομίζετε κύριοι αρμόδιοι, που δεν κάνατε τίποτε περισσότερο από το αυτονόητο και με τεράστια καθυστέρηση!

ΝΕΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΜΕΧΡΙ 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΣΤΗΝ ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΣΗΜΕΙΩΝ ΥΔΡΟΛΗΨΙΑΣ-ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΧΡΗΣΕΩΝ ΝΕΡΟΥ

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση του Υπουργού Αναπληρωτή Περιβάλλοντος, Νίκου Ταγαρά, δίνεται παράταση μέχρι 30 Σεπτεμβρίου 2014 (από τις 15 Μαΐου 2014, που ήταν η αρχική προθεσμία) για υποβολή αίτησης εγγραφής στο Εθνικό Μητρώο Σημείων Υδροληψίας. Επιπλέον, η προθεσμία για την υποβολή αίτησης χορήγησης ή ανανέωσης άδειας χρήσης νερού παρατείνεται μέχρι 30 Ιανουαρίου 2015, από 30 Σεπτεμβρίου 2014 που ήταν η αρχική προθεσμία. Σύμφωνα με όσα αναφέρει ανακοίνωση του Υπουργείου, η παράταση των προθεσμιών κρίθηκε χρήσιμη καθώς, παρά το ότι η απογραφή των σημείων υδροληψίας εξελίσσεται ομαλά, οι χρήστες αρδευτικού ύδατος αντιμετώπισαν ζητήματα με την ηλεκτροδότηση των γεωτρήσεων τους που εξαρτώνται από την απογραφή και λήψη αδείας. Με την ΚΥΑ ρυθμίζονται ζητήματα που αφορούν τα δικαιολογητικά για την ηλεκτροδότηση των γεωτρήσεων. Συγκεκριμένα, το διάστημα μέχρι την έκδοση του Δελτίου Γεωργοτεχνικών και Γεωργοοικονομικών Στοιχείων δεν μπορεί να ξεπερνά τους 18 μήνες, από την 30η Νοεμβρίου 2014.

Η ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΒΛΕΠΕΙ ΥΨΗΛΕΣ ΤΙΜΕΣ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

ΟΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΗΝ «ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΙ»;

Νέο ρεκόρ σημείωσαν οι τιμές στο γάλα φτάνοντας τα 40,40 ευρώ ανά 100 κιλά το Δεκέμβριο του 2013, όπως θα ενημερωθήκατε από δημοσιεύματα ΜΜΕ. Πρόκειται για μια άνοδο κατά 18% σε σχέση με το Δεκέμβριο του 2012 και σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα δια
τηρούν οι υψηλές τιμές και το 2014.
Παρά το γεγονός ότι υπάρχει ανάκαμψη στην παραγωγή γάλακτος στην ΕΕ το δεύτερο μισό του 2013, οι τιμές των γαλακτοκομικών προϊόντων παραμένουν σε σημαντικά υψηλά επίπεδα με τις τιμές σε σκόνες γάλακτος και βούτυρο να κινούνται γύρω στο 30% υψηλότερα από ότι το 2012, με βάση την Κομισιόν.  Βέβαια αυτήν την αύξηση της τιμής του γάλακτος που μας παρουσίασε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, οι Έλληνες κτηνοτρόφοι γαλακτοπαραγωγοί δεν την βλέπουν και ουδόλως την «αισθάνονται» στην τσέπη τους!

ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ Ο ΟΓΑ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΤΗΚΕ: ΜΕΣΩ ΤΗΣ

 ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΤΟΥ ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ

Οι βεβαιώσεις συντάξεων για φορολογική χρήση, για τους συνταξιούχους του ΟΓΑ, θα εκδίδονται μέσα από την ιστοσελίδα του ΟΓΑ. Η έκδοση των βεβαιώσεων γίνεται μέσω της κεντρικής ιστοσελίδας, www.oga.gr, όπου υπάρχει η ένδειξη «Εκτύπωση βεβαίωσης συντάξεων για φορολογική χρήση». Ο συνταξιούχος συμπληρώνει τον ΑΜΚΑ, τον Αριθμό Μητρώου Συνταξιούχου  που αποτελείται από 10 αριθμούς, καθώς και τον ΑΦΜ. Στην συνέχεια εκτυπώνει την βεβαίωση του. Από φέτος, την ίδια διαδικασία έκδοσης βεβαίωσης ακολουθούν και οι δικαιούχοι «συντάξεων επιζώντων» (χηρείας – ορφανικές). Προσοχή όμως: Οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ που δεν έχουν πρόσβαση σε ηλεκτρονικό υπολογιστή ή που ο ΑΜΚΑ ή ο ΑΦΜ δεν έχουν δηλωθεί ή έχουν καταχωρηθεί λανθασμένα, μπορούν να προσφεύγουν στον αρμόδιο Ανταποκριτή του ΟΓΑ, για την έκδοση της βεβαίωσης, επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του Οργανισμού. Είπαμε το κράτος και οι υπηρεσίες του εκσυγχρονίζονται καθημερινά για να υπηρετούν τον απλό πολίτη. Έστω κι αν αυτό γίνεται σε ρυθμούς… χελώνας!

ΝΑ ΣΤΗΡΙΧΘΕΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ

ΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ

Την ανάγκη δημιουργίας Οργάνωσης Παραγωγών, με κύριους στόχους την αειφόρο ανάπτυξη του κλάδου βασιζόμενη στους πυλώνες της Κοινής Αλιευτικής Πολιτικής, δηλαδή την περιβαλλοντική, οικονομική και κοινωνική βιωσιμότητα, επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Ελληνικών Θαλασσοκαλλιεργειών (ΣΕΘ) με αφορμή τον νέο κανονισμό της ΕΕ για την κοινή οργάνωση προϊόντων αλιείας και υδατοκαλλιέργειας. Παράλληλα, εκτιμά ότι η δημιουργία του συγκεκριμένου φορέα θα συνδράμει στη στήριξη του εθνικού στρατηγικού σχεδίου ανάπτυξης της ιχθυοκαλλιέργειας. Κύριοι στόχοι της Οργάνωσης Παραγωγών είναι η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του κλάδου, καθώς θα δραστηριοποιηθεί στον σχεδιασμό και την υλοποίηση κοινών δράσεων προώθησης των προϊόντων της ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας, τόσο σε υφιστάμενες όσο και σε νέες αγορές, αλλά και στην πραγματοποίηση στοχευμένης έρευνας για τη μείωση κόστους, τη βελτιστοποίηση της ποιότητας και τη διαφοροποίηση των ελληνικών προϊόντων. Βάσει του νέου θεσμικού πλαισίου, ο Σύνδεσμος Ελληνικών Θαλασσοκαλιεργειών εκτιμά ότι η Οργάνωση Παραγωγών μπορεί να λάβει σημαντική χρηματοδότηση για την επίτευξη των ανωτέρω στόχων, η οποία μπορεί να φτάσει ετησίως έως το 2% της μέσης αξίας της παραγωγής της περιόδου 2009- 2011.