Η κακοκαιρία «Μήδεια» βρίσκεται ήδη εδώ και θα πλήξει με σφοδρότητα τη χώρα. Από σήμερα Σάββατο, στο στόχαστρο της κακοκαιρίας μπαίνει η Βόρεια και Κεντρική Ελλάδα, με τη Θεσσαλονίκη και πολλές περιοχές να ντύνονται στα λευκά. Η χιονόπτωση θα είναι σε τέτοια επίπεδα που αναμένεται να χιονίσει μέχρι και την παραλία της Θεσσαλονίκης, με τη θερμοκρασία το Σάββατο να είναι από τους -2 έως 1 βαθμούς Κελσίου.

Σταδιακά και από την Κυριακή και τη Δευτέρα, η «Μήδεια» θα επηρεάσει ολόκληρη τη χώρα, φτάνοντας μέχρι και την Κρήτη, με κύριο χαρακτηριστικό την ακραία πτώση της θερμοκρασίας, η οποία θα πέσει κατακόρυφα, ακόμη και 16 βαθμούς από τις σημερινές θερμοκρασίες.

Δείτε στο παρακάτω γραφικό πώς κινείται η κακοκαιρία:

Ο καιρός στην Κατερίνη

Τα στοιχεία για την Κατερίνη, δείχνουν πως από το μεσημέρι του Σαββάτου προβλέπονται χιονοπτώσεις, ενώ η θερμοκρασία μετά δυσκολίας θα ξεπεράσει του 0 βαθμούς. Την Κυριακή θα υπάρξει περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας, ενώ τη Δευτέρα η πόλη θα βρίσκεται σε συνθήκες… κατάψυξης, καθώς ο υδράργυρος δεν θα ξεπεράσει τους 0 βαθμούς Κελσίου. Ο παγετός θα συνεχιστεί και την Τρίτη, ενώ χαρακτηριστικό είναι πως το πρωί της Τετάρτης 17 Φεβρουαρίου η θερμοκρασία θα αγγίξει τους -10 βαθμούς Κελσίου!