Σε στοχευμένους ελέγχους σε εστίες υψηλής διακινδύνευσης, όπως οι προνοιακές δομές, οι μεταποιητικές μονάδες αγροτικών προϊόντων, οι λαϊκές αγορές αλλά και χώροι εργασίας, προχωρούν το επόμενο δεκαήμερο η Εθνική Αρχή Διαφάνειας και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο Διοικητής της Αρχής, Άγγελος Μπίνης, μετά από συνάντησή του με τον Περιφερειάρχη, Απόστολο Τζιτζικώστα.

Ο κ. Μπίνης σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι «αυξημένοι έλεγχοι θα γίνουν στον άξονα Πέλλας – Ημαθίας – Πιερίας και ανατολικά μέχρι και τη Ροδόπη, με στόχο να κινητοποιηθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς της Βόρειας Ελλάδας». Σε αυτό το πλαίσιο, όπως είπε, ο ίδιος θα έχει ανάλογες επαφές και σε άλλους Δήμους ως την Κυριακή, εντός και εκτός του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης.

Από την πλευρά του, ο κ. Τζιτζικώστας δήλωσε ότι υπήρξε κοινή απόφαση της Περιφέρειας και της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας για την εντατικοποίηση των ελέγχων σε ό,τι αφορά την τήρηση των μέτρων για την αποφυγή της εξάπλωσης του κορονοϊού, σε όλους τους νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας. Επίσης υπογράμμισε ότι «το επόμενο διάστημα θα ακολουθήσουν μια σειρά συναντήσεων και συσκέψεων για ανταλλαγή τεχνογνωσίας ώστε οι έλεγχοι που διενεργούνται να είναι πιο αποτελεσματικοί και ουσιαστικοί». Κατέστησε, άλλωστε, σαφές ότι μόνο μέσα από την αυστηρή τήρηση των μέτρων και των υγειονομικών πρωτοκόλλων θα μπορέσουμε να φύγουμε από αυτή τη δύσκολη κατάσταση στην οποία έχουμε περιέλθει λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Ο κ. Μπίνης ανακοίνωσε, παράλληλα, ότι άρχισαν κάποιες δράσεις που δεν αφορούν στην αντιμετώπιση της πανδημίας, όπως η συλλογή στατιστικών δεδομένων προκειμένου να αναδειχθεί η σπουδαία, όπως την χαρακτήρισε, δουλειά που κάνουν τα στελέχη της Περιφέρειας αλλά και «δράσεις σχετικές με πολιτικές ακεραιότητας, όπως ο Κώδικας Δεοντολογίας και η ενίσχυση του συστήματος εσωτερικού ελέγχου, εν όψει και της καλύτερης αξιοποίησης του Ταμείου Ανάκαμψης». Ειδικά για το θέμα αυτό εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «με την εμπειρία και την ικανότητα που έχει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα, θα το αξιοποιήσει στο μέγιστο δυνατό βαθμό».