Ένα νοσταλγικό μουσικό ταξίδι «Απ’ τον Αττίκ στον Γούναρη», στα ωραιότερα τραγούδια που σημάδεψαν μία ολόκληρη εποχή και παραμένουν αγαπημένα κρατώντας τη φρεσκάδα και το αυθεντικό τους άρωμα, απόλαυσε το κοινό των «ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΩΝ», στη μουσική παράσταση του Δαυίδ Ναχμία (μουσική επιμέλεια – πιάνο), χθες το βράδυ στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Κατερίνης.

Τα ωραιότερα ταγκό, βαλς, φοξ τροτ και μπαλάντες που έμειναν αξέχαστα στους νέους που τα γνώρισαν στον καιρό τους και αγαπιούνται ακόμη και σήμερα, ερμήνευσαν μοναδικά ο Θάνος Πολύδωρας και η Εβελίνα Νικόλιζα. Για δύο και πλέον ώρες η μουσική αύρα των Αττίκ, Γιαννίδη, Σουγιούλ, Γούναρη κ.α. άγγιζε το κοινό και εναλλάσσονταν στις σιωπές της συγκίνησης και στο χειροκρότημα που πλημμύριζε τρυφερά την αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου.

Ιδιαίτερη στιγμή στη διάρκεια της βραδιάς, η σύμπραξη επί σκηνής των συντελεστών (σε δύο αγαπημένες μελωδίες της παραπάνω περιόδου), με τη χορωδία των ΚΑΠΗ Δήμου Κατερίνης, υπό  τη διεύθυνση του Κων/νου Σταθακόπουλου, καθώς και το βαλς για όλους που έκλεισε χορευτικά την όμορφη εκδήλωση.

 

 

Χαιρετισμό κατά την έναρξη της εκδήλωσης απηύθυνε ο πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού (ΟΠΠΑΠ) Θεόδωρος Παυλίδης, ο οποίος αφού μετέφερε το χαιρετισμό του Δημάρχου Κατερίνης Σάββα Χιονίδη τόνισε μεταξύ άλλων: «Πρόθεσή μας στα φετινά «ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ» ήταν η δημιουργία ενός πολύχρωμου «μπουκέτου» εκδηλώσεων. Σε αυτό το «μπουκέτο» περίοπτη θέση έχει η αποψινή βραδιά, η οποία είναι ιδιαίτερα τιμητικό για τα «ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ» να φέρει την υπογραφή του Δαυίδ Ναχμία, του ερευνητή, που αδιάκοπα αναβιώνει μουσικούς θησαυρούς της περιόδου του Αττίκ, του Γούναρη και άλλων σημαντικών δημιουργών».

Παράλληλα, με αφορμή την επέτειο συμπλήρωσης χθες 44 ετών από την εξέγερση των φοιτητών στο Πολυτεχνείο, ο κος Παυλίδης σημείωσε ότι «η ημέρα αυτή συνιστά σταθερό σημείο αναφοράς στη σημασία που έχει το αγαθό της ελευθερίας για τη λειτουργία της δημοκρατίας».

Από την πλευρά του, ο Δαυίδ Ναχμία ευχαρίστησε για τη θερμή υποδοχή τους διοργανωτές και το κοινό, ενώ σημείωσε ότι: «Μέσα απ’ την κρίση χωρίς αμφιβολία θα δούμε τις μεγάλες αξίες να ξανακάνουν την εμφάνισή τους και κοιτάζοντας προς τα πίσω σε μουσικές δημιουργίες, που σφράγισαν την ψυχή μας κανείς δεν κινδυνεύει να χάσει…μόνο να γεμίσει από ομορφιά κινδυνεύει».

Την εκδήλωση, την οποία παρουσίασε το μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής των «ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΩΝ» Μυράντα Παππά, παρακολούθησαν η αντιδήμαρχος Παρθένα Μακρίδου Παρτσαλίδου, ο αντιπρόεδρος του ΟΠΠΑΠ Αναστάσιος Παπαζήσης κ.α. εκπρόσωποι των τοπικών αρχών, φορέων και συλλόγων.