Πώς βιώνει την κατάσταση μετά τις επιθέσεις της Χαμάς – «Πολύ δύσκολα τα πράγματα, ακούμε σειρήνες, περνάνε ρουκέτες πάνω από το σπίτι»

Αίμα σε κάθε έκρηξη, νεκροτομείο η Γάζα, αίμα από βροχή ρουκετών, αντίποινα στο αιματοκύλισμα της Χαμάς το περασμένο Σάββατο. Οι νεκροί, και από τις δύο πλευρές, ξεπερνούν τους 1.000, με το Ισραήλ πλέον να ετοιμάζει μεγάλης έκτασης επιχείρηση στη Λωρίδα της Γάζας μετά την επισημοποίηση, δια στόματος Νετανιάχου, ότι η χώρα βρίσκεται σε πόλεμο.

Ο κ. Ανέστης, μουσικός, μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» για την κατάσταση που επικρατεί στο Τελ Αβίβ. «Φόβος υπάρχει, όλοι οι συνάδελφοι φοβούνται, είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα, πρώτη φορά είμαστε έτσι. Ακούμε σειρήνες, περνάνε ρουκέτες πάνω από το σπίτι, αλλά όχι πολύ στην περιοχή μας, γιατί είμαστε μακριά από τη Γάζα», είπε αρχικά.

«Τα σούπερ μάρκετ και αυτά είναι ανοιχτά, δεν ξέρω όμως αν δουλεύουν οι επιχειρήσεις. Εγώ έχω καταφύγιο στο σπίτι. Τις οδηγίες τις ξέρω γιατί το έχω περάσει 15 φορές αλλά αυτή είναι η χειρότερη στα 22 χρόνια που είμαι εδώ. Μετά την επίθεση της Χεσμπολάχ το 2006 αυτή είναι η πιο σοβαρή», συμπλήρωσε ο κ. Ανέστης.

Για τα καταφύγια ανέφερε: «Οι οδηγίες είναι ότι όταν ακούμε τις σειρήνες να τρέχουμε στο καταφύγιο που είναι ένα δωμάτιο κάτω από το σπίτι που μένω. Το δικό μου είναι ένα δωμάτιο ενισχυμένο. Είναι στο ισόγειο της κάθε πολυκατοικίας. Εμείς εδώ είμαστε 3 άτομα. Ο φίλος μου που έψαχνε την κόρη του, δεν την έχει εντοπίσει ακόμα, ήταν σε αυτό το πάρτι κοντά στη Λωρίδα της Γάζας. Ήταν πάνω σε μία τοπική γιορτή που έχει εδώ στο Ισραήλ. Πολλοί σκέφτονται να φύγουν από το Ισραήλ, και εγώ το σκέφτομαι. Σήμερα έχω ραντεβού στο νοσοκομείο και μπορεί να πάρω την απόφαση να γυρίσω. Πολλές εταιρείες έχουν ακυρώσει πτήσεις αλλά είναι οι ισραηλινές κυρίως».

Δείτε τις δηλώσεις του

 

Πηγή:typosthes.gr