Με επισημότητα και κατάνυξη γιορτάστηκε και φέτος η 196η Επέτειος της Ηρωικής Εξόδου των Ελεύθερων Πολιορκημένων της Ιερής Πόλης του Μεσολογγίου, η κορυφαία ιστορική στιγμή της Ελληνικής Επανάστασης.

Στις εκδηλώσεις εορτασμού παρευρέθηκε και φέτος όπως και κάθε χρόνο ο Σύλλογος Σαρακατσαναίων Ν. Πιερίας ‘’ Ο ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗΣ’’ με πολυπληθέστατη ομάδα ο οποίος έκλεψε τις εντυπώσεις των παρισταμένων με τις επιβλητικές κλέφτικες φορεσιές και το αγέρωχο βλέμμα των Σαρακατσαναίων.

<<Το αίμα των ηρώων του Μεσολογγίου αποτελεί φάρο της εθνικής μας συνείδησης και διαρκή ύμνο στην ελευθερία>> έγραψε ο πρόεδρος του Συλλόγου Σαρακατσαναίων σε μήνυμά του στο προσωπικό του προφίλ στο facebook. Ο Σύλλογος συμμετείχε στην Λιτανευτική Πομπή προς τιμή των Ηρώων Πεσόντων της ιστορικής Εξόδου που πραγματοποιήθηκε τόσο το βράδυ του Σαββάτου του Λαζάρου όσο και την Κυριακή των Βαΐων το πρωί όπου κατέληξε στον κήπο των ηρώων.

Το Δ.Σ του Συλλόγου ευχαριστεί θερμά όλους τους συμμετέχοντες στις εορταστικές εκδηλώσεις καθώς και την υπεύθυνη του ραδιοφώνου της Πανελλήνιας ομοσπονδίας Συλλόγων Σαρακατσαναίων κ. Κουκουτσέλου Γιώτα για την συμμετοχή της στις εορταστικές εκδηλώσεις.

 

Με τιμή το Δ.Σ του συλλόγου

 

 

(Δελτίο τύπου)