Στις προπαρασκευαστικές συναντήσεις εργασίας μεταξύ των τοπικών εταίρων (Μονάδα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Ολύμπου ΟΦΥΠΕΚΑ – Ελληνική Επιτροπή ΜΑΒ – Λαλίτσα ΑΜΚΕ – Πιερική Αναπτυξιακή) με εκπροσώπους γαλλικής αποστολής στην περιοχή του Ολύμπου, έλαβε μέρος η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας τη Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2022.

 

Πρόκειται για ένα εκπαιδευτικό, διακρατικό πρόγραμμα ανταλλαγής καλών πρακτικών για νέους στους τομείς της Εκπαίδευσης, Βιοοικολογίας και αγροτοδασικών οικοσυστημάτων με έμφαση στην
παραγωγή τοπικών προϊόντων σε προστατευόμενες περιοχές. Τίτλος του προγράμματος: “ Sustainable development, fooding and local products valorization in climate change context”.

Συμμετέχουσες χώρες είναι η Ελλάδα και η Γαλλία, με τις προστατευόμενες περιοχές του Ολύμπου (Εθνικό Πάρκο, ΜΑΒ, Εμβληματικό Βουνό) και του Parc naturel régional du Mont-Ventoux αντίστοιχα (Εθνικό Πάρκο, ΜΑΒ, Εμβληματικό Βουνό) να αποτελούν περιοχές εφαρμογής των προτεινόμενων δράσεων.

Συγκεκριμένα, παρουσιάστηκαν οι δράσεις του Γραφείου Τουρισμού της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας αναφορικά με την στρατηγική που εφαρμόζεται στο θέμα, Τουρισμός και Βιώσιμη ανάπτυξη, καθώς και οι δράσεις προβολής που πραγματοποιούνται.

Ακολούθησαν διεργασίες όπου παρουσιάστηκαν παραδείγματα καλών πρακτικών και τέθηκαν οι θεματικές προτεραιότητες κάθε πλευράς.

Η με κάθε τρόπο τουριστική προβολή και εξωστρέφεια της Πιερίας αποτελεί προτεραιότητα για την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, η οποία αξιοποιεί στο έπακρο κάθε διαθέσιμο εργαλείο και στρατηγική για την επίτευξή της.

 

 

(Δελτίο τύπου)