Συμβολική δράση για την ενθάρρυνση των πολιτών να αποφεύγουν τη χρήση αυτοκινήτων κάνοντας χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησής τους στην πόλη, πραγματοποίησε την Κυριακή 20/9 ο Δήμος Κατερίνης. Η δράση αυτή έγινε στο πλαίσιο εορτασμού της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας, δράση όμως που φέτος είχε συμβολικό χαρακτήρα λόγω των μέτρων που έχουν επιβληθεί για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα, τηρώντας τους υγειονομικούς περιορισμούς και τις σχετικές οδηγίες και πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ, αρκετές δεκάδες πεζοί και ποδηλάτες καθώς και ΑμεΑ με καροτσάκια έκαναν ελεύθερη χρήση του δρόμου από τον Πλάτανο έως τον κυκλικό κόμβο, στο ύψος του Δημοτικού Πάρκου, από τις 10.00 το πρωί έως και τη 1.00 το μεσημέρι. Κατ’ αυτό το διάστημα, το συγκεκριμένο τμήμα του δρόμου ήταν κλειστό από τη Δημοτική Αστυνομία σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Αστυνομίας Πιερίας και δεν επιτρέπονταν η διέλευση των οχημάτων, εκτός από τα λεωφορεία.

 

 

Σε δηλώσεις του ο αντιδήμαρχος ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ, ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΑΙΡΕΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ, Γιώργος Τσιαλός, αναφερόμενος στο μήνυμα της δράσης, είπε μεταξύ άλλων, ότι «σκοπός της συμβολικής αυτής δράσης, που υλοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Δημάρχου Κώστα Κουκοδήμου, ήταν να ενθαρρύνουμε τους δημότες να αποφεύγουν να χρησιμοποιούν τα οχήματά τους στην πόλη και βεβαίως περισσότερο να περπατούν ή να ποδηλατούν.

Η αλόγιστη χρήση του αυτοκινήτου στον αστικό ιστό είναι γνωστό ότι προκαλεί προβλήματα περιβαλλοντικά ενώ οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι οι ρύποι που εκπέμπονται έχουν και κάποιες επιπτώσεις στην υγεία. Από την άλλη πλευρά, συνεχής χρήση του αυτοκινήτου δίνει λιγότερες ευκαιρίες για καθημερινή σωματική άσκηση η οποία είναι απαραίτητη για τη σωματική και ψυχική ευεξία. Γι’ αυτό, με αφορμή την εβδομάδα ευρωπαϊκής κινητικότητας, αφήσαμε σήμερα περισσότερο ελεύθερο χώρο στους πεζούς, στους ποδηλάτες και στα μέσα μαζικής μεταφοράς».

 

 

(Δελτίο τύπου)