Με την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας Σοφία Μαυρίδου συναντήθηκε η νεοσύστατη Αντικαπνιστική Κίνηση Κατερίνης για την Προστασία από το Παθητικό Κάπνισμα. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τέθηκε το πρόβλημα της ανεπαρκούς εφαρμογής του αντικαπνιστικού νόμου και της έλλειψης σεβασμού προς τους μη καπνιστές.

Αναλυτικά στο δελτίο τύπου της Αντικαπνιστικής Κίνησης αναφέρονται τα ακόλουθα:

Σήμερα 21/1/19 αντιπροσωπεία της Κίνησής μας αποτελούμενη από επτά μέλη επισκέφθηκε την αντιπεριφερειάρχη κ. Μαυρίδου και συζήτησε μαζί της το πρόβλημα της ανεπαρκούς εφαρμογής του αντικαπνιστικού νόμου.

Η κ. Μαυρίδου δήλωσε αντικαπνίστρια και πως όταν πηγαίνει σε καφέ ή εστιατόρια δεν βλέπει να υπάρχουν τασάκια! Έχει επίσης την εντύπωση πως ένα μεγάλο ποσοστό της τάξης του 80% έχει αρχίσει να σέβεται τον μη καπνιστή.

Είπε επίσης ότι κάνουν ό,τι μπορούν με τα περιορισμένα κονδύλια και πόρους που έχουν. Προς αυτήν την κατεύθυνση μας είπε να ζητήσουμε από τους βουλευτές της Πιερίας να ζητήσουν κονδύλια ειδικά για το έλεγχο της εφαρμογής του αντικαπνιστικού νόμου. Επίσης να βοηθήσουν να θεσμοθετηθεί να γίνονται οι έλεγχοι από μικτά κλιμάκια υπηρεσιών και σε οποιαδήποτε ώρα της ημέρας. Θεωρεί ακόμη, τα πρόστιμα αρκετά υψηλά ώστε να αποτρέπουν τους επιχειρηματίες να παρανομούν.

Όταν την ρωτήσαμε αν μπορεί να συνεργαστεί με άλλους νομούς, ώστε να γίνεται ανταλλαγή ελεγκτών, μας είπε πως αυτό είναι σχεδόν αδύνατο.

Μας πρότεινε να επικοινωνήσουμε το θέμα και σε άλλες υπηρεσίες και φορείς έτσι ώστε όλοι να βοηθήσουν.

Όταν της ζητήσαμε να το επικοινωνεί και αυτή στις συναντήσεις της με τους φορείς αυτούς και στις εκδηλώσεις τους, μας απάντησε ότι ζητάει από όλους να μην καπνίζουν στις συνεδριάσεις που γίνονται στην Αντιπεριφέρεια αλλά δεν μπορεί να το λέει κάθε φορά από το μικρόφωνο στις εκδηλώσεις.

Τέλος, δήλωσε ότι μας συμπαραστέκεται στην προσπάθειά μας και μάλιστα μας διαθέτει και την αίθουσα συνεδριάσεων της Αντιπεριφέρειας αν την χρειαστούμε.