Η αξιοποίηση του παλαιοντολογικού πλούτου της Πιερίας στο επίκεντρο της συνάντησης.

Εποικοδομητική συνάντηση με την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας  κα Σοφία Μαυρίδου είχε την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου ο Όμιλος Φίλων της Φύσης και του Ανθρώπου «Μαστόδοντας-Νεοκαισάρεια» και πιο συγκεκριμένα ο Πρόεδρος του Ομίλου κ. Σάββας Τσεντίδης και ο Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων του Δ.Σ. κ. Γιάννης Πουλατσίδης.

 

Οι κ.κ. Τσεντίδης και Πουλατσίδης ενημέρωσαν την Αντιπεριφερειάρχη για τα πλούσια παλαιοντολογικά ευρήματα στην εν λόγω περιοχή καθώς επίσης και για το τεράστιο ενδιαφέρον που έχει εκδηλώσει η παγκόσμια επιστημονική κοινότητα για τις σπάνιες ανακαλύψεις που ήρθαν στο φως μετά και τα πρόσφατα εγκαίνια του εκθετηρίου.

Η Αντιπεριφερειάρχης κα Σοφία Μαυρίδου τόνισε ότι η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας θα σταθεί αρωγός στις σημαντικές δράσεις του Ομίλου για την ανάδειξη του παλαιοντολογικού ενδιαφέροντος αποθέματος της Πιερίας που αναμένεται να αποτελέσει μία υποδομή εναλλακτικής μορφής τουρισμού που θα συμβάλει ουσιαστικά στην ανάπτυξη του τόπου.

«Προτεραιότητά μας η ορθολογική αξιοποίηση του αξιόλογου παλαιοντολογικού μας πλούτου και της ξεχωριστής φυσικής μας ιστορίας με επιστημονικό, εκπαιδευτικό και τουριστικό ενδιαφέρον. Στο πλαίσιο αυτό κινούνται οι σχεδιασμοί που δρομολογήσαμε από κοινού σήμερα, όπως η παραγωγή ενός χρηστικού δίγλωσσου εντύπου με τρισδιάστατες αναπαραστάσεις και σύγχρονο οπτικοακουστικό υλικό για τον ”Μαστόδοντα”» όπως  χαρακτηριστικά δήλωσε η κα Μαυρίδου.

 

 

 

(Δελτίο τύπου)