IMG_7832Συνάντηση με τον Τομεάρχη  Αγροτικής Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιώργο  Κασαπίδη  πραγματοποίησε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας,  κ. Σοφία Μαυρίδου το Σάββατο 25 Ιουνίου 2011 στο γραφείο της  στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας.
Στη συνάντηση παραβρέθηκαν  οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Π.Ε. Πιερίας,  Δημήτρης Τσιμήτρης και Νικόλαος Μακρίδης, ο  πρόεδρος  της ΝΟΔΕ,  Μόσχος  Γιαλένιος,   ο αντιπρόεδρος της ΝΟΔΕ, Ιωάννης Κουρινιώτης, ο  Γ. Γ. της ΝΟΔΕ  Ξενοφών  Μπαραλιάκος, ο Αντιδήμαρχος Δίου-Ολύμπου, Πέτρος Κιάφας,  ο πολιτευτής της ΝΔ Αστέριος Τόκας,  η υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος, Μαρία Ναβροζίδου, ο εκπρόσωπος της ΠΑΣΕΓΕΣ, Διονύσιος Φόλιος, ο εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Πιερίας, Παύλος Μπατάλας,  η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε.Πιερίας,  Ευδοκία Γεωργίου- Κίτσιου και ο Επιστημονικός Συνεργάτης της Π.Ε.Πιερίας, Δημήτρης Ρουκάς.
Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας ενημέρωσε τον κ. Κασαπίδη για τις δράσεις και τους προβληματισμούς της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας σχετικά με την αειφορική ανάπτυξη του αγροτικού τομέα.
Ο Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας άκουσε με προσοχή και συμφώνησε με  τις θέσεις της κ. Μαυρίδου σε μια προσπάθεια αποτίμησης της υπάρχουσας κατάστασης στους τομείς   της γεωργίας, της κτηνοτροφίας και της αλιείας στην περιοχή.
Η κ. Μαυρίδου επεσήμανε ότι  στο θέμα της αγροτικής ανάπτυξης η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας έχει θέσει ψηλά τον πήχη.
Συγκεκριμένα, παρουσίασε τους στόχους της Αντιπεριφέρειας  στον Αγροτικό Αναπτυξιακό Προσανατολισμό με κυρίαρχο τη δημιουργία πιστοποιημένων  επώνυμων  προϊόντων, την ανάπτυξη συνεργασίας  με την Κτηνιατρική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης για την ενσωμάτωση του μυδάλευρου  στη  διατροφή των πτηνών,  την υλοποίηση προγραμμάτων κατάρτισης  αγροτών σε συνεργασία τόσο με το τοπικό τμήμα του ΟΓΕΕΚΑ ΔΗΜΗΤΡΑ, όσο και με τους δήμους,  τη σύνδεση  των τοπικών αγροτικών προϊόντων με το τουριστικό προϊόν της Πιερίας,  τη  στήριξη της πειραματικής  καλλιέργεια της ΄΄Στέβιας΄΄,  το σχεδιασμό του τοπικού καλαθιού υψηλής διατροφικής αξίας ,  την εκπόνηση μελετών και  τον  έλεγχο στην υλοποίηση τεχνικών έργων,  την προώθηση μελετών μέσω της  Πιερικής Αναπτυξιακής και τη στήριξη της μυδοκαλλιέργειας.