Η διαδικασία ολοκληρώνεται μέσα σε περίπου πέντε λεπτά

Μια αμερικανική start up ιατρικών συσκευών αποφάσισε να δημιουργήσει ένα προϊόν που θα καθαρίζει τα αυτιά μέσα σε περίπου πέντε λεπτά.

Οι γιατροί αποθαρρύνουν τον καθαρισμό των αυτιών με μπατονέτες, καθώς οι άκρες τους θα μπορούσαν να σπρώξουν ακούσια το κερί πιο μέσα. Στο πλαίσιο αυτό, θεωρείται πολύ πιο ασφαλές και αποτελεσματικό το ξέπλυμα του αυτιού με νερό.
Η εταιρεία SafKan Health με έδρα το Σιάτλ εμπνεύστηκε από τα ακουστικά μουσικής για να σχεδιάσει μια συσκευή καθαρισμού αυτιών. Αυτά τα «ακουστικά» εκτοξεύουν ένα υγρό που καθαρίζει το εσωτερικό του αυτιού.

Το σύστημα καθαρισμού OtoSet, όπως ονομάζεται, έχει πλέον πάρει έγκριση και από τον FDA. Το μειονέκτημα είναι ότι η συσκευή δεν προορίζεται για χρήση στο σπίτι, αλλά θα πρέπει να χορηγείται μόνο από επαγγελματίες υγείας.

Καθένα από τα δύο «ακουστικά» περιέχουν δύο χώρους με υγρό καθαρισμού το οποίο ρέει μέσα στα αυτιά μέσω ωτοασπίδων μίας χρήσης. Στη συνέχεια, το υγρό διάλυμα διαλύει το κερί του αυτιού και η εν λόγω τεχνολογία το τραβάει προς τα έξω.

 

 

 

Πηγή:lifo.gr