Το φαινόμενο δεν είναι σπάνιο, στην Ελλάδα εξάλλου ζούμε και έχουμε μέλλον όσον αφορά τη συμπεριφορά και την αγωγή του πολίτη.

Ωστόσο, όταν πρόκειται για το κτίριο του ΕΦΚΑ (πρώην ΙΚΑ) Κατερίνης, όπου καθημερινά προσέρχονται εκατοντάδες συμπολίτες μας, ηλικιωμένοι, μητέρες με παιδιά και άτομα με κινητικά προβλήματα, τότε η γαϊδουριά φαντάζει ακόμη μεγαλύτερη.

Γιατί πώς αλλιώς να ονομάσεις το γεγονός πως μηχανάκια βρίσκονται μονίμως παρκαρισμένα πάνω στα πεζοδρόμια, με αποτέλεσμα οι πεζοί να αναγκάζονται να κατέβουν στο δρόμο για να περάσουν; Έναν δρόμο στον οποίο βρίσκονται παρκαρισμένα αυτοκίνητα και από τις δύο πλευρές.

Θα πείτε: «Εντάξει, με λίγο στρίμωγμα χωράει να περάσει κάποιος». Όχι όμως! Γιατί εκεί που περνάς το πρώτο μηχανάκι εμφανίζεται ένα δεύτερο και αφού καταφέρεις να περάσεις και αυτό, να σου μπροστά σου ένα καλάθι σκουπιδιών. Το οποίο, βέβαια, όταν τοποθετήθηκε δεν φαντάστηκε ότι θα αποκτήσει το ρόλο εμποδίου για να κάνεις ελιγμούς!

Και το αποκορύφωμα; Κάτω ακριβώς από την πινακίδα που δείχνει ότι οι θέσεις πάρκινγκ είναι για άτομα με αναπηρία (όπου μάλιστα γράφεται ότι αφαιρούνται πινακίδες), ένας οδηγός θέλησε να εκμεταλλευτεί τη σκιά και πάρκαρε με άνεση το όχημά του…