Σε 20 διαφορετικά στυλ θα κυκλοφορήσει το Facebook σε συνεργασία με την EssilorLuxotica τη σειρά Ray-Ban Stories με αρχική τιμή τα 299 δολάρια, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Οι χρήστες θα μπορούν ακούν μουσική και podcast, να απαντάνε σε κλήσεις, να φωτογραφίζουν και να βιντεοσκοπούν και να τα κοινοποιούν στο Facebook με χρήση συνοδευτικής εφαρμογές.

Στα χαρακτηριστικά των γυαλιών συμπεριλαμβάνονται οι δύο κάμερες, δύο μικροσκοπικά ηχεία, τρία μικρόφωνα και μικροεπεξεργαστή Snapdragon. Η φόρτιση πραγματοποιείται με καλώδιο USB-C και μία πλήρης φόρτιση γίνεται σε περίπου 6 ώρες. Φυσικά, απαιτείται ο χρήστης να έχει συνδεθεί στο Facebook για να τα χρησιμοποιήσει. Ο χώρος αποθήκευσης επιτρέπει την καταγραφή 35 βίντεο των 30 δευτερολέπτων ή αντίστοιχα 500 φωτογραφιών, τα οποία μεταφέρονται ασύρματα στη συνοδευτική εφαρμογή όπου και γίνεται κρυπτογράφησή τους. Έπειτα μέσω του Facebook View ο χρήστης μπορεί να μοιραστεί το εν λόγω περιεχόμενο. Τα γυαλιά δίνουν τη δυνατότητα στον χρήστη αν το επιθυμεί να αποθηκεύσει το βίντεο ή τις φωτογραφίες του τοπικά στη συσκευή του.

Το Facebook έχει επενδύσει πολλά στο πεδίο της εικονικής και της επαυξημένης πραγματικότητας – virtual (VR) και augmented reality (AR). Ο επικεφαλής ερευνών είχε δηλώσει πριν ένα χρόνο ότι η εταιρεία χρειάζεται άλλα πέντε έως δέκα χρόνια για να φέρει στην αγορά γυαλιά AR (πιο εξελιγμένα από τα αντίστοιχα του Playstation) τα οποία θα μπορούν προβάλλουν εικονικά αντικείμενα στον πραγματικό κόσμο.

Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ ανακοίνωσε πρόσφατα ότι το Facebook εργάζεται πάνω στη δημιουργία ενός κοινού εικονικού περιβάλλοντος (metaverse), το οποίο θα είναι «απόγονος» του σημερινού διαδικτύου. Όπως δήλωσε, τα «έξυπνα» γυαλιά θα αποτελέσουν απαραίτητο εργαλείο για να καταφέρουν οι ίδιοι να το εξελίξουν. Τα γυαλιά περιλαμβάνουν επίσης –προαιρετικά – το Facebook Assistant που επιτρέπει στον χρήστη μέσω φωνητικών εντολών να τραβάει φωτογραφίες και βίντεο.

Επιπλέον, το μέσο κοινωνικής δικτύωσης διαβεβαίωσε ότι δεν θα χρησιμοποιεί χωρίς τη συγκατάθεση των χρηστών το περιεχόμενο που δημιουργείται μέσω των έξυπνων γυαλιών. Τέλος, πάνω στα γυαλιά υπάρχει ένα μικρό φωτάκι LED που αναβοσβήνει όταν είναι ενεργή η κάμερα, ώστε να γνωρίζουν ότι ο χρήστης τούς τραβάει φωτογραφία ή βίντεο.

Το Facebook έχει συντάξει και δημοσιοποιήσει έναν οδηγό υπεύθυνης χρήσης των «έξυπνων» γυαλιών, π.χ. ο χρήστης να τα απενεργοποιεί σε χώρους όπως οι δημόσιες τουαλέτες, να μην τα χρησιμοποιεί για παράνομες πράξεις, όπως η υποκλοπή κωδικών ΡΙΝ κ.α.

 

Πηγή: lifo.gr