ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΠΑΝΤΕΣ

Στο ρυθμό των… «τσουκανιών» και σήμερα ο Κολινδρός, με αφορμή τον ετήσιο χορό που οργάνωσε ο Σύλλογος Επαγγελματιών.

Οι δρόμοι του χωριού γέμισαν με ζωντάνια  και χαρά, καθώς οι επαγγελματίες περπάτησαν από το ένα κατάστημα στο άλλο, τραγουδώντας… «δυνατά»  παραδοσιακά τραγούδια, υπό τους ήχους των κουδουνιών (τσουκάνια), δίνοντας μια νέα πνοή στο χωριό.

Ακολούθησε ο ετήσιος χορός του συλλόγου Επαγγελματιών Κολινδρού, όπου η παρουσία του Βουλευτή Πιερίας, Φώντα Μπαραλιάκου, της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, Σοφίας Μαυρίδου και του Προέδρου του Επιμελητηρίου Πιερίας, Ηλία Χατζηχριστοδούλου, της Περιφερειακής Συμβούλου  Αυγής Δριστά και του Δημοτικού Συμβούλου Πύδνας Κολινδρού Νίκου Καλύβα, εκπροσωπώντας τον Δήμαρχο, έδωσε ένα ιδιαίτερο βάρος στην εκδήλωση. Όλοι τους, στο σύντομο χαιρετισμό τους, τόνισαν την ανάγκη στήριξης της τοπικής αγοράς. «Να μην επιτρέψουμε να κλείσει κανένα κατάστημα στον Κολινδρό και στη γύρο περιοχή», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηχριστοδούλου.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του συλλόγου επαγγελματιών Κολινδροιύ, Βαγγέλης Τσιανακούδας: «Είμαστε εξαιρετικά χαρούμενοι που κάθε χρόνο μπορούμε να οργανώνουμε αυτόν τον ετήσιο χορό. Είναι μια ευκαιρία για όλους μας να ενωθούμε, να γιορτάσουμε την παράδοσή μας».

http://