«The truth is out there» και καταγράφεται σε εφαρμογή που αριθμεί ήδη 15.000 αναφορές για UFO

Μπορεί αμερικανικό Κογκρέσο και NASA να μίλησαν δημόσια για τα UFO τον περσινό Μάιο, ωστόσο τα ερωτήματα παραμένουν και είναι περισσότερα από τις απαντήσεις, με το μεγάλο ενδιαφέρον του κοινού να συντηρείται εδώ και δεκαετίες.

Μερικές φορές είναι απλώς ένα μπαλόνι ή ένα drone. Κάποια ταξιδεύουν με μεγάλες ταχύτητες και αλλάζουν κατεύθυνση- άλλα αιωρούνται και μετά εξαφανίζονται.

Οι αισθητήρες εντοπίζουν μερικά από αυτά, άλλα πετούν κάτω από το ραντάρ. Τα αγνώστου ταυτότητας ιπτάμενα αντικείμενα ή αλλιώς UFO απασχολούν εδώ και δεκαετίες, αλλά οι κυβερνήσεις προσπαθούν τελευταία να καταλάβουν τι είναι φαντασία και τι πραγματικότητα.

Ιδιωτικές επιχειρήσεις έχουν αρχίσει να συγκεντρώνουν πληροφορίες για τα UFO, ελπίζοντας να παράσχουν στις κυβερνήσεις δεδομένα που μπορούν να ερευνήσουν.

Η Enigma Labs, μια ιδιωτική εταιρεία που ιδρύθηκε το 2020, προσφέρει μια εφαρμογή που επιτρέπει στους χρήστες να ανεβάζουν εικόνες από UFO, μαζί με περιγραφές και άλλα δεδομένα σχετικά με αυτά.

Τους τελευταίους 18 μήνες το Enigma έχει λάβει περίπου 15.000 αναφορές.

Η εφαρμογή αναλύει τις φωτογραφίες και τα βίντεο που ανεβαίνουν χρησιμοποιώντας μηχανική εκμάθηση, προσπαθώντας να εντοπίσει ενδείξεις Photoshop ή άλλες μορφές που μπορεί να έχει πειραχτεί.

Κάνει ερωτήσεις, όπως εάν ο χρήστης παρατήρησε ένα ίχνος συμπύκνωσης ή αν μένει κοντά σε αεροδρόμιο, πράγματα που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην εξήγηση του τι είδε.

Συγκεντρώνει όλα αυτά τα δεδομένα και χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να βαθμολογήσει στην αναφορά.

Όσο υψηλότερη είναι η βαθμολογία, τόσο πιο ορατή και «αξιόπιστη» είναι η αναφορά.

 

Όπως εκτιμάται, περίπου τα δύο τρίτα είναι αγνώστου ταυτότητας ανώμαλα φαινόμενα -ή αλλιώς Unidentified Anomalous Phenomenon (UAP), ο νέος τρόπος για να πούμε UFO προκειμένου ο πρώτος συνειρμός να μην είναι πράσινα ανθρωποειδή.

Με άλλα λόγια, υπάρχουν αλλά είναι μυστηριώδη.

Τα μεγέθη και τα σχήματα των UPA είναι πολλά, αν και οι κύκλοι και οι σφαίρες είναι τα πιο συνηθισμένα.

Το 10% όσων δηλώνουν αυτόπτες μάρτυρες θέασης UAP, κάνουν λόγο για ανώμαλα πρότυπα πτήσης, όπως ακανόνιστες κινήσεις με μεγάλες ταχύτητες.

Σχεδόν το ένα τρίτο δήλωσε ότι δεν είδε κανένα σημάδι ότι είχαν μέσα πρόωσης, όπως μια εξάτμιση αεριωθούμενου αεροσκάφους. Το Enigma αναφέρει ότι σε περισσότερες από τις μισές από τις θεάσεις υπήρχαν πολλαπλοί μάρτυρες, «γεγονός που συμβάλλει στην αύξηση της αξιοπιστίας».

Η εφαρμογή Enigma είναι διαθέσιμη μόνο στα αγγλικά, οπότε δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι οι περισσότερες αναφορές προέρχονται από αγγλόφωνες περιοχές, ιδίως από τις ΗΠΑ.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον Economist, ξεχωρίζει το Νέο Μεξικό.

Μεταξύ των πολιτειών των ΗΠΑ, ο υψηλότερος αριθμός UAP κατ’ αναλογία πληθυσμού καταγράφεται στη Καλιφόρνια. Το Νέο Μεξικό είναι εδώ και καιρό ένα «hotspot» για θεάσεις UFO που έχουν δώσει αφορμή για τρελές θεωρίες συνωμοσίας.

Τα δεδομένα της Enigma υποδηλώνουν, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ότι μία από τις εξής τρεις πιθανότητες είναι αληθινή: είτε οι κάτοικοι στο Νέο Μεξικό στην πολιτεία είναι προετοιμασμένοι να αναζητούν UFO, είτε υπάρχει κάτι στην περιοχή που την καθιστά τόπο με υψηλή συγκέντρωση φαινομένων που μοιάζουν με UFO, είτε αυτές οι θεωρίες δεν είναι τελικά τόσο τρελές.

Οι πρώτοι χρήστες του Enigma φαίνεται να είναι το είδος των ανθρώπων που θα περίμενε κανείς να βρίσκεται σε επιφυλακή για τα UFO. Από τους περισσότερους από 2.000 χρήστες που προσδιόρισαν το επάγγελμά τους, περισσότεροι από τους μισούς δηλώνουν πρώην ή νυν μέλη των ενόπλων δυνάμεων των χωρών τους ή πιλότοι Πολιτικής Αεροπορίας. Αλλά η εταιρεία ελπίζει ότι καθώς ο εντοπισμός UFO θα φαίνεται πιο αξιοσέβαστος, η βάση δεδομένων με μαρτυρίες θα διευρυνθεί.

Πρόσφατα υπήρξε σπάνια διακομματική υποστήριξη στο αμερικανικό Κογκρέσο για τη διερεύνησή των UAP. Το Πεντάγωνο δημοσίευσε τον Μάρτιο μια έκθεση που κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις για «εξωγήινη τεχνολογία», αν και η προέλευση ορισμένων UAP παραμένει μυστήριο, ενώ πρόσφατα η NASA διόρισε πρόσφατα διευθυντή για την έρευνά τους.

O επικεφαλής της, Μπιλ Νέλσον, δήλωσε ότι η συζήτηση πρέπει να μετατοπιστεί «από τον εντυπωσιασμό στην επιστήμη».

Ό,τι κι αν είναι τα UAP, αποτελούν επίσης ζήτημα ασφάλειας για την εναέρια κυκλοφορία: oι Αμερικανοί πιλότοι έχουν αναφέρει πολλά παρ’ ολίγον ατυχήματα.

Όπως είναι αναμενόμενο, ο τομέας προσελκύει μεγάλη προσοχή, η οποία δεν είναι πάντα θετική. Για το λόγο αυτό, το προσωπικό του Enigma προτιμά να παραμείνει ανώνυμο.

Το έργο τους θα μπορούσε, για παράδειγμα, να ανιχνεύσει απόρρητες εξελίξεις στην αεροδιαστημική τεχνολογία ή σε κυβερνητικά προγράμματα παρακολούθησης.

Ή θα μπορούσε να βοηθήσει στην εξήγηση κάποιου φαινομένου στη φύση, όπως ο καιρός ή τα διαστημικά φαινόμενα.

Όσο οι «κυνηγοί εξωγήινων» θα συνεχίσουν να έχουν τις δικές τους θεωρίες, η επικεφαλής της Enigma δήλωσε στον Economist ότι το προσωπικό της είναι «ορθολογικοί λύτες προβλημάτων» που θα πάνε «όπου τα δεδομένα οδηγούν».

 

Με πληροφορίες από Ecomonist

Πηγή:lifo