Πριν από 125 χρόνια κυκλοφόρησε το κλασικό μυθιστόρημα του Μπραμ Στόκερ

Ενα πλήθος από 1.369 «βαμπίρ» έφτασαν στην πόλη Whitby της Βρετανίας και κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες, στους εορτασμούς για το κλασικό μυθιστόρημα του Μπραμ Στόκερ, «Δράκουλας».

Μαύρες κάπες και μυτεροί κυνόδοντες σε μία παγκόσμια συνάθροιση βαμπίρ, 125 χρόνια από την ημέρα που κυκλοφόρησε το μυθιστόρημα.

Το Whitby, αυτή η κωμόπολη της βορειοανατολικής Αγγλίας, ενέπνευσε τον Ιρλανδό συγγραφέα να γράψει το μυθιστόρημα αυτό, που έγινε κλασικό.

Μετά από μήνες σχολαστικής προετοιμασίας, η ιδέα ήταν να τεθεί ένα παγκόσμιο ρεκόρ για τους περισσότερους ανθρώπους ντυμένους βαμπίρ σε ένα μέρος, που σίγουρα ο Δράκουλας θα αποκαλούσε πνευματικό του σπίτι.

«Μόλις σπάσαμε το ρεκόρ Γκίνες για τη μεγαλύτερη συνάθροιση ανθρώπων μεταμφιεσμένων σε βαμπίρ, με 1.369 βαμπίρ!» ανέφερε το English Heritage, ο βρετανικός οργανισμός που διαχειρίζεται το, ερειπωμένο πλέον, Αββαείο του Whitby.

Οι επίσημοι ενδυματολογικοί κανόνες ήταν σαφείς και πολύ αυστηροί: οι συμμετέχοντες έπρεπε οπωσδήποτε να φορούν μαύρα παπούτσια, μαύρο παντελόνι ή φουστάνι, μαύρη κάπα και ψεύτικα, μυτερά δόντια.

Το προηγούμενο ρεκόρ, με 1.039 βαμπίρ, το κατείχε η κωμόπολη Ντόσγουελ στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ.

Ο «Δράκουλας» του Μπραμ Στόκερ εκδόθηκε το 1897 και έκτοτε έχει εμπνεύσει πάμπολλες κινηματογραφικές ταινίες.

Ο συγγραφέας είχε επισκεφθεί το Whitby το 1890 και η πόλη αυτή, στο Βόρειο Γιορκσάιρ, αποτέλεσε το φόντο για το γοτθικό μυθιστόρημά του.

 

Με πληροφορίες του dpa/Guardian

 

Πηγή: lifo.gr