Αστυνομία και υπάλληλοι του μετρό προσπάθησαν να τον απομακρύνουν

Στις ράγες γραμμής του μετρό στα προάστια της Στοκχόλμης βρέθηκε σήμερα ένας τάρανδος εμποδίζοντας την κυκλοφορία των υπόγειων σιδηροδρομικών γραμμών.

«Περίπου στις 8:00 το πρωί, λάβαμε ειδοποίηση από την αστυνομία που μας είπε ότι ένας τάρανδος περιφερόταν κοντά στο μητροπολιτικό δίκτυο», ανέφερε ο Κλες Κεϊσού εκπρόσωπος της SL, της αρχής οργάνωσης δημόσιων μεταφορών της σουηδικής πρωτεύουσας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο τάρανδος μπήκε στη ζώνη του μετρό, πιθανώς διασχίζοντας τον φράχτη που προστατεύει τις ράγες.

Έπειτα ο τάρανδος κινήθηκε μέσα από σήραγγες μεταξύ τεσσάρων σταθμών, οδηγώντας την SL να διακόψει την κυκλοφορία σε ολόκληρη τη σιδηροδρομική γραμμή. Λεωφορεία δρομολογήθηκαν για την εξυπηρέτηση των επιβατών, πρόσθεσε ο Κεϊσού.

Στο σημείο στάλθηκαν τόσο η αστυνομία όσο και το προσωπικό του μετρό για να προσπαθήσουν να βγάλουν έξω από τις σήραγγες τον τάρανδο, ή να τον σκοτώσουν ως έσχατη λύση.

«Κάναμε τρύπες στον φράχτη για να του δείξουμε την έξοδο, αλλά δεν ανταποκρίνεται. Αλλά είναι δύσκολο, τρέχει παντού και γρήγορα», είπε ο Κεϊσού και πρόσθεσε: «Προσπαθούμε να τον οδηγήσουμε σε ένα σημείο, αν αναγκαστούμε να τον σκοτώσουμε, η ελπίδα είναι το ζώο να μείνει ασφαλές το ζώο».

Η SL ελπίζει ότι η κυκλοφορία μπορεί να επαναληφθεί αργότερα σήμερα το απόγευμα.

 

 

 

Πηγή:lifo.gr