Τo Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο ανακοίνωσε την ποινή που επέβαλε στο Νέο Κανάλι Έψιλον για τα σχόλια που έγιναν στην εκπομπή του Τάκη Τσουκαλά κατά του κορυφαίου Έλληνα μπασκετμπολίστα, Θανάση Αντετοκούνμπο.

Το ΕΣΡ τιμώρησε με διακοπή προγράμματος μιας μέρας και πρόστιμο 30.000 ευρώ το Νέο Κανάλι Έψιλον για τον «προσβλητικό λόγο στην εκπομπή του Τάκη Τσουκαλά «Αντε γεια» σε βάρος του παίκτη μπάσκετ του Παναθηναϊκού και της Εθνικής, Θανάση Αντετοκούμπο».

Για την ποινή συνεκτιμήθηκε το γεγονός ότι το κανάλι έχει διακόψει εδώ και μέρες την εκπομπή, χωρίς να περιμένει την απόφαση του ΕΣΡ.

Αναλυτικά η απόφαση:

«Διακόπτεται για μία ημέρα το πρόγραμμα του Νέου Καναλιού Έψιλον από το ΕΣΡ, για τον προσβλητικό λόγο που μεταδόθηκε στην εκπομπή του Τάκη Τσουκαλά “Άντε γεια” σε βάρος του παίκτη μπάσκετ του Παναθηναϊκού και της Εθνικής Θανάση Αντετοκούμπο. Επιπλέον για τη μετάδοση ρατσιστικού λόγου και χαμηλής ποιότητας προγράμματος επιβλήθηκαν στον ίδιο σταθμό, δύο πρόστιμο συνολικού ύψους 30.000 ευρώ. Για το μικρό ύψος των προστίμων συνεκτιμήθηκε το γεγονός πως ο σταθμός έδειξε έμπρακτη μεταμέλεια, διακόπτοντας τη μετάδοση της εκπομπής».