Οι έρευνες επικεντρώνονται στις καταθέσεις ιατρονοσηλευτικού προσωπικού

Το παζλ των αιφνίδιων θανάτων των τριών παιδιών στην Πάτρα επιχειρούν να συνθέσουν οι αρχές.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, κλιμάκιο του Τμήματος Ανθρωποκτονιών βρίσκεται στην Πάτρα, προκειμένου να πάρει καταθέσεις από γιατρούς και νοσηλευτές. Την ερχόμενη εβδομάδα, μάλιστα, αναμένεται να καταθέσουν η ιατροδικαστής Αγγελική Τσιόλα, συγγενείς και τελευταίοι οι γονείς των τριών κοριτσιών. Μετά το πέρας των ερευνών της αστυνομίας αναμένονται και επίσημες ανακοινώσεις.

Αναφορικά με τα βιντεοσκοπημένα μηνύματα της μητέρας με τα προβλήματα της Τζωρτζίνας, οι πληροφορίες σημειώνουν ότι φέρεται να υπάρχει σημαντική χρονική απόκλιση από την στιγμή που ξεκινούσε το περιστατικό με την ώρα της καταγραφής του.

Σχετικά με το βίντεο της Τζωρτζίνας που κατέγραψε η μητέρα των παιδιών, όπως έχει γίνει γνωστό, αυτό ξεκινά με το οξυγόνο να βρίσκεται περίπου στο 90 και να πέφτει σταδιακά. Από τη στιγμή που το βίντεο ξεκινά, η μητέρα φέρεται να φωνάζει τους γιατρούς και δεν απαντάει κάποιος, ενώ στη συνέχεια πατά συνεχόμενα το κουμπί.

Ένα με δύο λεπτά αργότερα σπεύδει μια νοσηλεύτρια και λέει ότι έχουν ενημερωθεί οι γιατροί. Η μητέρα φωνάζει τους γιατρούς και συνεχίζει την καταγραφή, βάζοντας μάσκα οξυγόνου στη μικρή.

Η ανάρτηση του ιατροδικαστή Λέων

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας, Γρηγόρης Λέων, δημοσίευσε στο Facebook, απόσπασμα από βιβλίο ιατροδικαστικής με αναφορά στον ασφυκτικό θάνατο.

«Διαβάζω σε έκθεση: Εκτεταμένη κενοτοπιώδη εκφύλιση ηπατικών κυττάρων», έγραψε ο Γρηγόρης Λέων και ανήρτησε φωτογραφία από το βιβλίο, όπου αναφέρονται, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Αυτές οι μικροαιμορραγίες και εξαγγειώσεις παρατηρούνται κυρίως στα διάφορα όργανα που περιγράφηκαν και η έντασή τους εξαρτάται από την ένταση της ασφυξίας και της εργώδους αναπνοής. Στο μικροσκόπιο παρατηρούνται: Χαρακτηριστικά στοιχεία είναι η ανεύρεση κενοτοπιών πλησίον των πυρήνων των ηπατικών κυττάρων, κυρίως σε παρατεινόμενες ασφυξίες».

 

 

 

Πηγή: lifo.gr