Τον τελευταίο μήνα έχουν μπει σε πάνω από δέκα σπίτια του οικισμού Δρυμού Θεσσαλονίκης

Συναγερμός έχει σημάνει στις αρχές της Θεσσαλονίκης για τον εντοπισμό διαρρηκτών που έχουν μπει τον τελευταίο μήνα σε πάνω από δέκα σπίτια του οικισμού Δρυμού.

Το θράσος δε των διαρρηκτών είναι τέτοιο, που δεν διστάζουν να μπουν στα σπίτια ακόμα και όταν οι ένοικοι είναι παρόντες και είτε κοιμούνται, είτε βρίσκονται σε διαφορετικό δωμάτιο.

«Ούτε καταλάβαμε πώς μπήκαν. Πρέπει να ήταν ξημερώματα. Πήγαν στην κουζίνα και άνοιξαν κύριοι το ψυγείο, έφτιαξαν κάτι να φάνε και στη συνέχεια έφυγαν αφού πήραν μαζί τους και τρόφιμα. Προηγουμένως είχαν μπει και στα δωμάτια ενώ κοιμόμασταν μέσα και μας έκλεψαν τα κινητά τηλέφωνα και κοσμήματα», λέει ιδιοκτήτης σπιτιού στο lagadas.net.

Ο συγκεκριμένος ιδιοκτήτης έπεσε θύμα διάρρηξης την ώρα που με την σύζυγό του κοιμόντουσαν στην κρεβατοκάμαρα, ενώ σε άλλο σπίτι, οι διαρρήκτες μπήκαν την ώρα που οι ένοικοι έβλεπαν τηλεόραση στο σαλόνι.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, εκμεταλλεύτηκαν το γεγονός ότι μια μπαλκονόπορτα ήταν ανοιχτή, μπήκαν σε ένα από τα υπνοδωμάτια του σπιτιού και έκλεψαν μπουφάν και άλλα ρούχα πριν εξαφανιστούν. Από μονοκατοικία έκλεψαν κοσμήματα και μετρητά πριν από 2 περίπου εβδομάδες, την ώρα που οι ιδιοκτήτες έλειπαν.

Ωστόσο, φαίνεται πως δεν κάνουν διαρρήξεις μόνο σε σπίτια, αλλά και επιχειρήσεις, όπου επίσης αρπάζουν ό,τι βρουν. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ένα κομμωτήριο, από το οποίο πήραν σύνεργα κομμωτικής (κουρευτική μηχανή, συσκευή ισιώματος μαλλιών κλπ) και προϊόντα από κατάστημα πληροφορικής.

Την υπόθεση έχουν αναλάβει οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Ωραιοκάστρου.

 

 

Πηγή: lifo.gr