Τα όνειρα, οι σκέψεις και η φαντασία των μικρών παιδιών παίρνουν σάρκα και οστά, στα χέρια της Αγγελίνας Χριστοδουλή και της μητέρας της Τάσσας Γραμματοπούλου. Οι δύο γυναίκες αποφάσισαν να μετατρέψουν τις ζωγραφιές των μικρών παιδιών σε κούκλες και το αποτέλεσμα ενθουσίασε πιτσιρίκια και γονείς!

 

 

Όλα ξεκίνησαν το 2017, όταν μια παιδική ζωγραφιά έγινε κέντημα σε μαξιλαροθήκη και δόθηκε ως δώρο σε φιλικό πρόσωπο των δύο γυναικών. Η μητέρα της 25χρονης Αγγελίνας διαθέτει εμπειρία ετών στις χειροποίητες κατασκευές κι έτσι όταν η κόρη της ολοκλήρωσε τις σπουδές της στα οικονομικά στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο, «έπεσε» η ιδέα να μετατρέψουν τις παιδικές ζωγραφιές σε κούκλες!

 

 

Sold out μέχρι και τον Ιανουάριο

Κατά τη διάρκεια του πρώτου lockdown, μέσα στον Μάιο, η πρωτότυπη ιδέα έγινε πραγματικότητα, με τη δημιουργία του «Creating stories».

«Στην αρχή δουλεύαμε μόνο με φίλους μας. Αξιοποιώντας στη συνέχεια τις δυνατότητες των social media, η δουλειά μας έγινε ευρέως γνωστή και είδαμε ότι η απήχηση είναι μεγάλη. Αυτήν τη στιγμή οι παραγγελίες για Δεκέμβριο και Ιανουάριο έχουν κλείσει», περιγράφει στο Thestival η κ. Χριστοδουλή. Μάλιστα, ο κόσμος έχει αγκαλιάσει τόσο πολύ αυτό το project που οι παραγγελίες φτάνουν κι από χώρες του εξωτερικού, όπως η Αγγλία, η Ιταλία και η Κύπρος, με τα υψηλά μεταφορικά βέβαια να αποτελούν για την ώρα τροχοπέδη.

 

H κ. Αγγελίνα Χριστοδουλή

 

Η ιδιαιτερότητα που έχουν οι συγκεκριμένες κούκλες είναι ότι αποτελούν την πλήρη και ακριβή αποτύπωση της παιδικής ζωγραφιάς. «Εμείς δεν θέλουμε να πετύχουμε την τέλεια κούκλα. Θέλουμε να πετύχουμε την κούκλα με τα χαρακτηριστικά που της έδωσε το παιδάκι» λέει χαρακτηριστικά η κ. Χριστοδουλή.

Βέβαια, οι κούκλες δεν επιλέγονται ως δώρο μόνο για παιδάκια και οι ζωγραφιές δεν είναι μόνον παιδικές. «Μία κοπέλα μου έφερε την παιδική ζωγραφιά της αδερφής της. Φαίνεται στο χαρτί γύρω γύρω ότι είναι παλιά. Εμείς την κάναμε κούκλα και σύντομα θα την έχει στα χέρια της για τα 35α της γενέθλια», λέει γεμάτη χαρά η κ. Χριστοδουλή.

“Σε μία ζωγραφιά, εμείς βλέπαμε μια σαρανταποδαρούσα που τελικά… ήταν λιοντάρι”

 

Η σαρανταποδαρούσα που ήτανε λιοντάρι

Ανάλογα με την πολυπλοκότητα της παιδικής φαντασίας, η παραγωγή μίας κούκλας μπορεί να πάρει από μιάμιση, μέχρι τρεις ημέρες. «Κάνουμε το πατρόν και στη συνέχεια βγαίνει το μέγεθος που θέλει ο πελάτης με κλίμακα, για να μην χάνονται τα στοιχεία της ζωγραφιάς. Χρησιμοποιούμε ύφασμα ή πλεκτό μαλλί, εσωτερικά οικολογικό υποαλλεργικό υαλοβάμβακα για να είναι κατάλληλο για το παιδάκι, και οι πολλές λεπτομέρειες γίνονται στο χέρι», περιγράφει.

Μιλώντας για το πιο «παράξενο» σχέδιο που μετατράπηκε σε παιχνίδι, η ίδια αναφέρει: «Πολλές φορές κοιτάμε τις ζωγραφιές και προσπαθούμε κι εμείς να καταλάβουμε τι είναι. Αυτό που λέμε στις μαμάδες είναι να ρωτάνε τα παιδιά τους και να μην βγάζουν μόνες τους συμπεράσματα. Αυτό άλλωστε αποτελεί κανόνα στο παιδικό ιχνογράφημα. Για ένα παιδί η ζωγραφιά είναι τρόπος επικοινωνίας και έκφρασης. Για παράδειγμα, σε μία ζωγραφιά, εμείς βλέπαμε μια σαρανταποδαρούσα που τελικά… ήταν λιοντάρι». Δεν παραλείπει να αναφέρει ότι «η ζωγραφιά δεν είναι θέμα ικανότητας. Είναι η δικλίδα του παιδιού απέναντι στους γονείς και στους δασκάλους. Ακόμη και η μουτζούρα είναι έργο τέχνης». Μάλιστα, το επόμενο χρονικό διάστημα θα υπάρχει στη σελίδα τους στο Facebook ένα live με παιδική ψυχολόγο.

Οι τιμές είναι προσιτές κι αυτό γιατί «στόχος μας είναι να δώσουμε χαρά και να μπορούν όλοι να πάρουν τις κούκλες μας», εξηγεί.

Επιθυμία μαμάς και κόρης είναι να προσφέρουν χαρά και χαμόγελα απλόχερα, γι’ αυτό και το επόμενο διάστημα θα δωρίσουν 20 κούκλες σε Ίδρυμα της Θεσσαλονίκης. «Η χαρά και η ενέργεια που παίρνουμε από τα χαμόγελα του κόσμου όταν λαμβάνει τις κούκλες μας, είναι για εμάς τεράστια ανταμοιβή», καταλήγει η κ. Χριστοδουλή.

 

 

 

 

Πηγή: thestival.gr