Έφτιαξαν ψεύτικο προφίλ σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης μέσω του οποίου έταζαν… έρωτα σε 46χρονο ιδιωτικό υπάλληλο, από τον οποίο φαίνεται να απομύζησαν μέσα σε λίγους μήνες πάνω από 40.000 ευρώ. Πρόκειται για μία 65χρονη και την 35χρονη κόρη της, μετανάστριες στη Γερμανία, οι οποίες καταδικάστηκαν από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης σε φυλάκιση 4 ετών, η καθεμία, καθώς κρίθηκαν ένοχες για απάτη, ενώ το δικαστήριο αποφάσισε να μετατρέψει την ποινή τους προς 5 ευρώ ημερησίως.

Όπως προέκυψε κατά την ακροαματική διαδικασία, οι δύο γυναίκες παρίσταναν μία φοιτήτρια Ιατρικής σε γερμανικό Πανεπιστήμιο και αφού ανέπτυξαν on line σχέση με το θύμα τους, άρχισαν να του ζητάνε χρήματα, επικαλούμενες δήθεν οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπιζε η υποτιθέμενη φοιτήτρια εξαιτίας των οποίων αδυνατούσε να ολοκληρώσει τις σπουδές της και να επιστρέψει στην Ελλάδα. Μάλιστα, κατάφεραν να μην εμφανίζονται σε επικοινωνίες που επιχειρούσε ο 46χρονος μέσω κλήσεων ήχου και βίντεο προς την δήθεν φοιτήτρια, προφασιζόμενες συνεχώς καθυστερήσεις στην διαδικτυακή τους σύνδεση.

Παρ’ όλα αυτά, ο 46χρονος, υπάλληλος σε πάρκινγκ, πεπεισμένος ότι η φοιτήτρια είναι υπαρκτό πρόσωπο πείστηκε να της στείλει χρήματα για να την βοηθήσει στην περάτωση των σπουδών. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το διάστημα από τον Μάρτιο του 2009 έως τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους, προέβη σε είκοσι αποστολές χρημάτων, εμβάζοντας διάφορα ποσά σε λογαριασμούς των οποίων όμως δικαιούχες ήταν οι κατηγορούμενες γυναίκες.

Οι ίδιες, εξάλλου, πραγματοποίησαν συνάντηση με τον 46χρονο σε ταβέρνα της Θεσσαλονίκης, όπου εμφανίστηκαν ως θεία και εξαδέλφη της υποτιθέμενης φοιτήτριας. Μάλιστα, δεν δίστασαν ακόμη και να δείξουν στον ανυποψίαστα άντρα φωτογραφίες της ανύπαρκτης κοπέλας, αλλά σ’ αυτές απεικονιζόταν στην πραγματικότητα μία ανιψιά τους που όπως αποδείχθηκε αργότερα είναι αστυνομικός. Σύμφωνα με όσα ανέφερε, ο συνήγορος του θύματος, Θανάσης Χατζάκος, για την υπόθεση της φωτογραφίας η αστυνομικός προσέφυγε στη Δικαιοσύνη και οι δύο γυναίκες καταδικάστηκαν σε ποινές φυλάκισης.

Το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται, όταν οι γονείς του 46χρονου άρχισαν να ψάχνουν στο διαδίκτυο την… υποψήφια νύφη τους και διαπίστωσαν τελικά ότι ο γιος τους είχε πέσει θύμα απάτης. Όπως ανέφερε ο ίδιος συνήγορος πολιτικής αγωγής, μάνα και κόρη ομολόγησαν προανακριτικά τις πράξεις τους, ζητώντας συγγνώμη από το θύμα τους, ενώ προσφέρθηκαν να το αποζημιώσουν προσκομίζοντας τραπεζικές επιταγές που – όπως αποδείχθηκε όμως -ήταν πλαστές.

Για την ίδια υπόθεση, τα αστικά δικαστήρια εξέδωσαν τελεσίδικη απόφαση με την οποία επιδίκασαν στον 46χρονο το ποσό των 60.000 ευρώ για ηθική βλάβη. Στο μεταξύ, στη δίκη που έγινε ενώπιον του Κακουργιοδικείου, οι κατηγορούμενες, που φαίνεται να ζουν στην πόλη Βούπερταλ της Γερμανίας, δεν εμφανίστηκαν και εκπροσωπήθηκαν από πληρεξούσιο δικηγόρο.

 

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ