Οι λουόμενοι δεν γνώριζαν πώς να αντιδράσουν, βλέποντάς το να κολυμπά σε κοντινή απόσταση με εκείνους.

Λαχτάρα… πήραν οι λουόμενοι στην παραλία του Σταυρού Θεσσαλονίκης καθώς ένα φεγγαρόψαρο βγήκε στα ρηχά και λόγω του μεγέθους προκάλεσε… φόβο .

Οι λουόμενοι δεν γνώριζαν πώς να αντιδράσουν, βλέποντάς το να κολυμπά σε κοντινή απόσταση με εκείνους.

Το Λιμενικό Τμήμα Σταύρου ενημέρωσε το Ινστιτούτο Αλιευτικής Πολιτικής.

Η απάντηση του διευθυντή είναι ότι πρόκειται για φεγγαρόψαρο το οποίο είναι ακίνδυνο για τον άνθρωπο αλλά λόγω του μεγέθους του προκαλεί… φόβο.

Τι είναι το φεγγαρόψαρο
Το φεγγαρόψαρο είναι ένα από τα βαρύτερα γνωστά οστέινα ψάρια, με βάρος που συνήθως κυμαίνεται ανάμεσα στα 250 και στα 1.000 κιλά. Το είδος απαντάται στα τροπικά και εύκρατα νερά το κόσμου. Θυμίζει κεφάλι ψαριού με ουρά και το σώμα του είναι επίπεδο κάθετα. Το φεγγαρόψαρο μπορεί να έχει το ίδιο ύψος με μήκος όταν τα ραχιαία και κοιλιακά πτερύγια εκτείνονται.

Τα φεγγαρόψαρα γενικά καταναλώνουν κυρίως μικρά ψάρια, προνύμφες, καλαμάρια και καρκινοειδή. Οι μέδουσες, οι οποίες κάποτε θεωρούνταν ότι αποτελούσαν το κύριο θήραμα του φεγγαρόψαρου, αποτελούν μόλις το 15% της διατροφής του.

Τα θηλυκά του είδους παράγουν περισσότερα αυγά από οποιοδήποτε άλλο σπονδυλωτό, μέχρι 300 εκατομμύρια τη φορά. Το κρέας φεγγαρόψαρου θεωρείται λιχουδιά σε κάποια μέρη του κόσμου, όπως η Ιαπωνία, η Κορέα και η Ταϊβάν, ενώ στην Ευρωπαϊκή Ένωση απαγορεύεται η εμπορεία κρέατος ή παραγώγων από φεγγαρόψαρο.

Ανήκει στην τάξη των τετραοδοντόμορφων, η οποία περιλαμβάνει επίσης τους λαγοκέφαλους και τα ψάρια φούσκες, και μοιράζεται αρκετά από τα χαρακτηριστικά των άλλων μελών της τάξης. Δείτε το βίντεο του serrespost από την παραλία του Σταυρού στη Θεσσαλονίκη…

 

Δείτε εδώ

 

 

Πηγή:thetoc.gr