Άγνωστοι το βράδυ της Παρασκευής τοποθέτησαν αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό πίσω από καφάο της ΔΕΗ, ακριβώς έξω από την περίφραξη του Υπουργείου Μακεδονίας & Θράκης στη Θεσσαλονίκη. Ο μηχανισμός δεν εξερράγη επειδή δεν πυροδοτήθηκε από το αναμμένο φυτίλι.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του thestival, στις 23:15 διερχόμενος οδηγός είπε σε αστυνομικούς που φρουρούσαν το ΥΜΑΘ ότι είδε ένα μπουκάλι να φλέγεται, πίσω από καφάο επί της οδού Προξένων. Οι αστυνομικοί πλησίασαν το σημείο που τους υπέδειξε ο πολίτης. Πίσω από το καφάο της ΔΕΗ βρίσκονταν τοποθετημένα έξι γκαζάκια, ένα μπιτόνι με εύφλεκτο υγρό και ακόμη ένα μικρότερο πλαστικό μπουκάλι με εύφλεκτο υγρό. Στο πάνω μέρος του πλαστικού μπουκαλιού υπήρχε ένα φυτίλι που σιγοέκαιγε. Εξαιτίας αστοχίας στη σύνδεση του φυτιλιού ο μηχανισμός δεν πυροδοτήθηκε.

 

Τα γκαζάκια είχαν τοποθετηθεί ανάμεσα στον τοίχο και στο καφάο

 

Ειδοποιήθηκε το κέντρο επιχειρήσεων της Άμεσης Δράσης. Αμέσως ο χώρος αποκλείστηκε και κλήθηκε το Τμήμα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών της Υ.Ε.Α.Δ.Β.Ε.

Ο αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός παρελήφθη από τις αρχές και θα εξεταστεί από την αρμόδια υπηρεσία της ΕΛ.ΑΣ. για αποτυπώματα και ίχνη DNA.

 

 

Πηγή: thestival.gr