Επιβεβαιώθηκε την Κυριακή του Πάσχα το πρώτο κρούσμα του κορωνοϊού στην Λαμία, ένας 54χρονος επαγγελματίας αυτοκινητιστής, ο οποίος είχε ταξιδέψει πρόσφατα σε Πολωνία και Ρωσία.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το LamiaReport.gr, ο 54χρονος είχε επιστρέψει στην Ελλάδα τη Μεγάλη Τετάρτη, ενώ στην Λαμία έφτασε τη Μεγάλη Παρασκευή.

Ωστόσο, την επόμενη ημέρα, αισθάνθηκε αδιαθεσία και μετέβη στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας, με συμπτώματα του Covid 19. Οι γιατροί που τον εξέτασαν εφήρμοσαν άμεσα το πρωτόκολλο ασφαλείας που προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις, οδηγώντας τον για νοσηλεία στην ειδικά διαμορφωμένη πτέρυγα του πέτρινου κτηρίου, στο πρώην Σανατόριο.

Οι γιατροί έλαβαν δείγμα από τον 54χρονο, το οποίο εστάλη το Μεγάλο Σάββατο στο Ινστιτούτο Παστέρ στην Αθήνα και την Κυριακή του Πάσχα ήρθε η απάντηση, η οποία ήταν θετική.

Όπως αναφέρει η ίδια πηγή, ο 54χρονος Λαμιώτης παραμένει νοσηλευόμενος σε απομόνωση, εμφανίζοντας πυρετό και δύσπνοια.

Ο επαγγελματίας αυτοκινητιστής είχε και συνοδηγό στο ταξίδι, ο οποίος στην επιστροφή κατέβηκε στην Κατερίνη όπου διαμένει. Ο συνοδηγός έχει ενημερωθεί και ελέγχεται όπως και το περιβάλλον του.

Την ίδια στιγμή, έχει δοθεί εντολή από τον ΕΟΔΥ για να γίνει η απαραίτητη ιχνηλάτηση των μελών της οικογένειάς του και των ατόμων που είχε έρθει σε επαφή ο 54χρονος αυτοκινητιστής.

Το θετικό είναι ότι ο 54χρονος μετά την επιστροφή του από το εξωτερικό δεν ήρθε σε επαφή με κόσμο, αφού παρέμεινε στο σπίτι και τα μόνα άτομα που ήρθε σε επαφή ήταν τα μέλη της οικογένειάς του που ελέγχονται και τη Δευτέρα αναμένονται τα αποτελέσματα και γι’ αυτά.

 

Η περιπέτεια στη Ρωσία

Ο 54χρονος Λαμιώτης είναι χρόνια αυτοκινητιστής και ταξιδεύει συχνά στο εξωτερικό. Πριν από ένα δεκαήμερο έκανε ακόμα ένα ταξίδι στη Ρωσία, όπου δυστυχώς εξελίχθηκε με το χειρότερο τρόπο για τον συμπολίτη μας, επαγγελματία.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο άτυχος αυτοκινητιστής ενώ βρισκόταν στη Ρωσία και συγκεκριμένα στη Μόσχα του έκλεψαν από ένα πάρκινγκ την νταλίκα. Ο άνθρωπος έμεινε στην κυριολεξία με τα ρούχα που φορούσε χωρίς χαρτιά και χωρίς ευρώ.

Ακολούθησαν εφιαλτικές ημέρες αφού έμπλεξε στα γρανάζια της εκεί γραφειοκρατίας για να δηλώσει την κλοπή, αλλά και να μπορέσει να βγάλει τα έγγραφα της επιστροφής. Τελικά κανόνισε να επιστρέψει με έναν συνάδελφό του από την Κατερίνη που επίσης είχε ταξιδέψει στη Ρωσία.

Έτσι, λοιπόν, επέστρεψαν μέσω Πολωνίας στην Ελλάδα την Μ. Τετάρτη, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ο 54χρονος ήδη είχε άρχισε να μην αισθάνεται καλά. Ωστόσο πίστευε ότι αυτό οφειλόταν στην ταλαιπωρία που πέρασε και το κρύο που «έφαγε» στη Ρωσία.

Τελικά την Μεγάλη Παρασκευή πήγε η ίδια η σύζυγός του στην Κατερίνη και τον πήρε για να τον φέρει στη Λαμία. Επειδή όμως τα συμπτώματα δεν υποχωρούσαν την επόμενη ημέρα, το Μ. Σάββατο, πήγε στο νοσοκομείο Λαμίας για εξετάσεις.

Την Κυριακή του Πάσχα ήρθε η απάντηση από το Ινστιτούτο Παστέρ στην Αθήνα ότι ήταν θετικός στον κορωνοϊό.

 

Δεν είχε πολλές επαφές

Όταν έγινε γνωστό το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στη Λαμία αμέσως σήμανε συναγερμός στις υγειονομικές Αρχές και όχι μόνο. Άμεσα ενημερώθηκε ο συνάδελφός του στην Κατερίνη που τον έφερε στην Ελλάδα, ενώ πάρθηκαν δείγματα και από το άμεσο οικογενειακό περιβάλλον του 54χρονου Λαμιώτη, όπως και από γιατρούς που ήρθαν σε επαφή μαζί του, οι οποίοι έχουν τεθεί σε καραντίνα.

Ευτυχώς σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πηγές, ο 54χρονος είχε έρθει σε επαφή μόνο με τη γυναίκα του, το γιο του και τον αδελφό του. Τα αποτελέσματα από τα δείγματα που πάρθηκαν αναμένονται σήμερα Δευτέρα. Πάντως όλοι τους είναι καλά στην υγεία τους και δεν έχουν εμφανίσει κάποιο σύμπτωμα.

Ο 54χρονος παραμένει σε ειδικό δωμάτιο στη νέα πτέρυγα του ΓΝ Λαμίας, για τον Covid-19, στο πέτρινο κτίριο πρώην Σανατόριο, με πυρετό και δύσπνοια, με την κατάσταση της υγείας του να χαρακτηρίζεται μέτρια. Δεν έχει κάποιο υποκείμενο νόσημα, ωστόσο είναι αρνητικό το ότι είναι πολλά χρόνια καπνιστής.

Οι γιατροί παρακολουθούν στενά την εξέλιξη της υγείας του και αν χρειαστεί θα γίνει εισαγωγή στη ΜΕΘ. Πάντως μέχρι τώρα δεν διαφαίνεται κάτι τέτοιο αφού και η αξονική που έκανε δεν ανησύχησε τους γιατρούς.