Ενόψει εκλογών της 8ης Οκτωβρίου, μια συνεχής κοσμοπλημμύρα παρατηρείται στις συγκεντρώσεις του Γιάννη Ντούμου σε Κοινότητες της περιφέρειας της Κατερίνης. Το βράδυ της Τετάρτης 20/9, οι κάτοικοι των Φωτεινών και του Αγίου Δημητρίου υποδέχθηκαν τον Γιάννη Ντούμο ως βέβαιο νικητή των εκλογών.

Από την πλευρά του ο Γιάννης Ντούμος διαβεβαίωσε τους κατοίκους ότι θα νικήσει στις εκλογές όχι μόνο επειδή το θέλει εκείνος αλλά κυρίως «επειδή το θέλετε εσείς!», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά. Τόνισε όμως ότι για να έρθει αυτή η πολυπόθητη νίκη θα πρέπει, στις λίγες ημέρες που απέμειναν, να δοθεί αγώνας «πόρτα – πόρτα», «πρόσωπο με πρόσωπο».

Ο Υποψήφιος Δήμαρχος Κατερίνης είπε ότι έχει ένα ξεχωριστό ψηφοδέλτιο με 366 υποψηφίους που τους εμπιστεύτηκε και τον εμπιστεύτηκαν. Γι’ αυτό και ζήτησε από τους κατοίκους να εμπιστευτούν αυτά τα στελέχη του που είναι οι σημερινοί και αυριανοί συνεργάτες του, όταν θα αναλάβει τις τύχες του τόπου.

Μίλησε επίσης για το πώς βλέπει έναν Δήμο Πρότυπο και είπε ότι αυτό θα συμβεί από την επόμενη ημέρα των εκλογών όταν θα μπουν οι βάσεις για μια ισόρροπη ανάπτυξη μεταξύ της Κατερίνης και της Περιφέρειας.

Αναφέρθηκε στα προβλήματα των Φωτεινών και του Αγίου Δημητρίου και τόνισε ότι με τη συνεργασία που θα έχει με τους κατοίκους και τα Τοπικά Συμβούλια που θα εκλεγούν, θα προωθηθούν μελέτες, έργα και δράσεις, ώστε, έμπρακτα και όχι στα λόγια, να βγουν τα χωριά από τη σημερινή αφάνεια.

Διαβεβαίωσε επίσης ότι ως αυριανός Δήμαρχος δεν θα κλείνεται στο δημαρχιακό του γραφείο και δεν θα κάνει μια άνευ ουσίας πολιτική αλλά θα επισκέπτεται τα χωριά του Δήμου αλλά και κάθε γωνιά της πόλης, ακούγοντας τη φωνή των δημοτών και επιβλέποντας έργα και δράσεις που θα πραγματοποιούνται εκεί.

Στο κλείσιμο της ομιλίας του, εν μέσω ιαχών, χειροκροτημάτων και πανηγυρισμών, ο Γιάννης Ντούμος κάλεσε τους κατοίκους στην τελευταία μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση που θα γίνει την Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2023. Εκεί, οι δημότες που ζουν στην Κατερίνη και οι δημότες που ζουν στην περιφέρεια της πόλης θα διατρανώσουν την απόφασή τους για αλλαγή προτύπου διοίκησης του Δήμου και για εφαρμογή ενός Πρότυπου Δήμου, για το καλό και την ευημερία όλων των δημοτών.