Αύξηση βάρους και προβλήματα στα δόντια είναι μερικά από τα μειονεκτήματα που έχουν παρατηρηθεί από την υπερβολική κατανάλωση της μπανάνας.

Αν και οι μπανάνες είναι ένα πολύ υγεινό φρούτο, γεμάτο με θρεπτικά συστατικά και φυσικά πολύ νόστιμο, αυτό δε σημαίνει ότι η υπερκατανάλωσή τους είναι τόσο ωφέλιμη όσο φανταζόμασταν…

Ποια είναι τα 5 σοβαρά μειονεκτήματα του να τρώμε πολλές παραπάνω μπανάνες από αυτό που συνιστάται;

1.Αύξηση βάρους

Οι μπανάνες είναι γεμάτες με υδατάνθρακες και φυσικά σάκχαρα και ως αποτέλεσμα μπορεί να οδηγήσουν σε απότομη αύξηση βάρους σε περίπτωση υπερβολικής κατανάλωσης. Αυτό συμβαίνει κυρίως όταν καταναλώνετε πολλές μπανάνες, αλλά δεν έχετε καμία σωματική δραστηριότητα προκειμένου να κάψετε τις θερμίδες που σας αποφέρουν οι μπανάνες.

2.Υψηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα

Εξαιτίας των ήδη αρκετά υψηλών φυσικών σακχάρων που εμπεριέχουν οι μπανάνες, το να τρώτε πολλές, μπορεί να προκαλέσει μια αύξηση στα επίπεδα του σακχάρου σας. Ιδίως εάν είστε διαβητικοί, είναι άκρως σημαντικό να διατηρείτε τα επίπεδα σακχάρου σας όσο το δυνατόν πιο σταθερά. Γι’αυτό προβείτε σε μια κατανάλωση με μέτρο.

3.Πεπτικά προβλήματα

Δεδομένου ότι οι μπανάνες είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες, είναι ωφέλιμο να τις καταναλώνετε προκειμένου να χωνέψετε, αρκεί αυτό να γίνεται με μέτρο. Εάν καταναλώσετε μεγάλη ποσότητα φυτικών ινών, αυτό θα οδηγήσει σε πεπτικά προβλήματα, όπως φούσκωμα, αέρια και διάρροια.

4.Υπερκαλιαιμία

Οι μπανάνες είναι σημαντική πηγή καλίου και ως αποτέλεσμα η υπέρμετρη κατανάλωσή τους θα οδηγήσει σε υπερκαλιαιμία, μια κατάσταση κατά την οποία παρατηρούνται πολύ υψηλά επίπεδα καλίου στο αίμα. Τα συμπτώματα της υπερκαλιαιμίας, μπορεί να περιλαμβάνουν ακανόνιστο καρδιακό ρυθμό, αδυναμία στους μύες και έντονη ανεξήγητη κόπωση.

5.Οδοντικά προβλήματα

Εφόσον οι μπανάνες περιέχουν φυσικά σάκχαρα, μπορεί να οδηγήσουν σε φθορά των δοντιών σας, ειδικά εάν δεν έχετε καλή στοματική υγιεινή και παραμελείτε τη φροντίδα των δοντιών σας σε καθημερινή βάση.

 

 

Πηγή:dnews.gr