Οι θαυμαστές του Φρέντι Μέρκιουρι μπορεί να αναρωτηθούν αν αυτή είναι η πραγματικότητα ή αν ζουν μόνο μια φαντασίωση όταν θα μπουν στο σχεδόν πανομοιότυπο αντίγραφο του σπιτιού του, όπου θα εκτεθούν από αύριο Παρασκευή χιλιάδες αντικείμενα που ανήκαν στον τραγουδιστή των Queen.

Σπάνια αντικείμενα, όπως χειρόγραφα με στίχους των τραγουδιών του, έργα τέχνης και συλλεκτικά είδη από το σπίτι του Μέρκιουρι στο Λονδίνο, το Γκάρντεν Λοτζ, φυλάσσονταν από τη στενή φίλη του, τη Μαίρη Όστιν, μετά τον θάνατό του, το 1991, από πνευμονία σχετιζόμενη με το AIDS από το οποίο έπασχε.

Τα αντικείμενα αυτά θα εκτεθούν για πρώτη φορά, επί έναν μήνα, στον οίκο Sotheby’s και μετά θα δημοπρατηθούν, σε τιμές που κυμαίνονται από 40 λίρες μέχρι εκατομμύρια.

Το μαύρο πιάνο του Μέρκιουρι
«Μετατρέψαμε τον χώρο ώστε να δώσουμε μια αίσθηση του πώς ήταν να ζεις στο σπίτι αυτό με τον Φρέντι», είπε ο Ντέιβιντ ΜακΝτόναλντ, ο επικεφαλής πωλήσεων του οίκου στο Λονδίνο. «Αν έμπαινε εκείνος μέσα, θα αναγνώριζε αμέσως κάποιους από τους χώρους που δημιουργήσαμε», πρόσθεσε.

Στο επίκεντρο της δημοπρασίας είναι το αγαπημένο, μαύρο πιάνο Yamaha του Μέρκιουρι, στο οποίο συνέθεσε το επικό τραγούδι «Bohemian Rhapsody» το 1975. Εκτιμάται ότι η τιμή του θα κυμανθεί στα 2-3 εκατομμύρια λίρες.

«Ήταν προέκταση του εαυτού του, το όχημα δημιουργικότητάς του», είπε η Όστιν για το πιάνο. «Δεν κάπνιζε ποτέ στο πιάνο, ούτε ακουμπούσε ποτήρια επάνω του και φρόντιζε να μην το κάνει και κανείς άλλος. Το πιάνο ήταν πάντα πεντακάθαρο», πρόσθεσε.

Άλλα αντικείμενα που θα πουληθούν είναι το στέμμα και ο μανδύας που φόρεσε ο Μέρκιουρι στο φινάλε της τελευταίας περιοδείας των Queen, το 1986, η τιμή των οποίων υπολογίζεται στις 60-80.000 λίρες. Υπάρχουν επίσης μια ασημένια χτένα μουστακιού του κοσμηματοπωλείου Tiffany (400-600 λίρες) και χειρόγραφοι στίχοι των τραγουδιών «We are the champions» (200-300.000 λίρες) και «Killer Queen» (50-70.000 λίρες).

 

 

Πηγή:in.gr