Το χρονοδιάγραμμα για το ασφαλές άνοιγμα των γηπέδων ποδοσφαίρου ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, μιλώντας στην επιτροπή μορφωτικών υποθέσεων της Βουλής που επεξεργάζεται το νομοσχέδια με τα μέτρα για την οπαδική βία.

Ο κ. Βρούτσης, έκανε γνωστό ότι οι θύρες των γηπέδων ποδοσφαίρου ανοίγουν για το κοινό την Τρίτη 13 Φεβρουαρίου, δύο μήνες περίπου μετά τους περιορισμούς που επέβαλε η κυβέρνηση, στον απόηχο της δολοφονικής επίθεσης που είχε δεχτεί αστυνομικός από χούλιγκαν στου Ρέντη.

Από τις 6 Μαρτίου και έπειτα, θα πρέπει υποχρεωτικά να είναι εγκατεστημένο και να λειτουργεί σύστημα καμερών σε κάθε γήπεδο, ενώ από τις 9 Απριλίου θα πρέπει να έχουν τεθεί σε λειτουργία τα συστήματα ταυτοπροσωπίας. Όποια ΠΑΕ δεν τηρήσει το συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, θα τιμωρείται με μια αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών έως ότου, συμμορφωθεί πλήρως στους νέους κανονισμούς.

«Να είναι όλοι προετοιμασμένοι να περιφρουρήσουν το ποδόσφαιρο», διαμήνυσε ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, προσθέτοντας πως «δεν αξίζουμε ένα ποδόσφαιρο μέσα στη βία» και πως «ο αθλητισμός δεν έχει συγκεκριμένο χρώμα, έχει το εθνόσημο που φορούν οι αθλητές μας που αγωνίζονται την πατρίδα και τη σημαία».

Το νομοσχέδιο με τα μέτρα για την οπαδική βία θα εισαχθεί προς συζήτηση και ψηφοφορία στην Ολομέλεια την Τετάρτη.

 

Πηγή:dnews.gr