H τελετή απονομής των Restaurant 100 Awards στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης στην Αθήνα, η οποία ανέδειξε 100+100 κορυφαίες προτάσεις για φαγητό σε όλη την Ελλάδα, πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη 12 Ιουνίου.

Βραβεύσεις απέσπασαν εστιατόρια κάθε ύφους από κάθε γωνιά της χώρας όπως: το Aleria και το Varoulko Seaside, η Σελήνη στη Σαντορίνη και η Ντομάτα στη Χαλκιδική, το Χαρούπι και το Εβόρα Eatery στη Θεσσαλονίκη, το Ferryman και το Hasika στην Κρήτη, οι Καρυδιές στη Σαμοθράκη και o Μπατζάβαλης στην Αργολίδα, το Birdman και το Frater&Soror στην Αθήνα. Αλλά και το «Γαστροδρόμιο εν Ολύμπω» του Ανδρέα Γαβρή στο Λιτόχωρο, που για μια ακόμη φορά ξεχώρισε και έκανε τη διαφορά.

Οι κριτές ψήφισαν με απόλυτη ελευθερία, χωρίς να δεσμεύονται από κάποια λίστα προεπιλογών, και η φετινή power list επιφυλάσσει αρκετές εκπλήξεις καθώς, μαζί με τις θεματικές δεκάδες, περιλαμβάνει 66 νέα εστιατόρια.

Τα εστιατόρια που αναδείχθηκαν στη λίστα των Restaurant 100 παρουσίασαν σε «αντίστροφη μέτρηση» ο Ιάκωβος Απέργης και η Άννα Μαρία Κεφάλα.

Δείτε τη λίστα με τα 10 καλύτερα εστιατόρια και ταβέρνες μοντέρνας και παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας και τοπικής ελληνικής κουζίνας (Top 10 Greek & Regional Cuisine Restaurants):

 

1 Πεσκέσι Ηράκλειο Κρήτης
2 Γαστροδρόμιο “Εν Ολύμπω” Λιτόχωρο
3 Μάνη Μάνη Αθήνα
4 Θωμάς Φλώρινα
5 Ντουνιάς Δρακώνα Κεραμειών, Κρήτη
6 Σελήνη Σαντορίνη
7 Kapsaliana Village Καψαλιανά Κρήτης
8 Χαρούπι Θεσσαλονίκη
9 Θαλασσάκι Τήνος
10 Κοντοσώρος Φλώρινα